Arkadaşlar indirdiğim oyunları bilsayara yük olmasın diye DVD disklere atıp arşivlemek istiyorum. Mesela 15GB boyutundaki bir oyunu setupuyla birlikte DVD’lere nasıl atabilirim?
3-4 DVD'ye sığar. İndirdiğiniz şekilde dosyaları hiç zip ile ayrıştırmadan atarsanız daha az yer kaplar. Ayrıştırdık'tan sonrada atabilirsiniz ancak daha fazla alana ihtiyaç olduğu için 1 DVD fazla yazarsınız.
Yok ben sürekli PC alıp satdığım icin bazen cok cok eski PC'lere USB ile format atılmıyor mecbur DVD kullanmam gerekiyor ama bunlar 3 sene önceydi artık o PC'lerde kalmadı
Yorumları okudum da verilen cevaplar pek soruya yönelik değil.
Evet dvd üzerinden oyun saklayabilirsin lakin bir DVD 4.7 GB kapasiteye sahip bu yüzden oyununu sıkıştırırken parçalayarak sıkıştırırsan rahatlıkla saklarsın.
Birkaç oyun yedeklemek içinse yapılabilir ama tavsiye etmem, eğer ciddi bir arşiv oluşturacaksanız zahmetli ve riskli olur. Örneğin üç DVD olan bir oyunun ikinci DVD'sinde oluşacak bir sorunda başınız ağrıyacaktır, korsan oyun oynadığımız dönemde sıkça meydana gelen bir durumdu bu Taşınabilir HDD veya USB kullanmanız daha konforlu ve güvenli.