DVD-R olmayan dizüstü bilgisayara nasıl HDD takabilirim?

efeyazgi

Centipat
Merhabalar öncelikle Acer Aspire A315 42-g dizüstü bilgisayarım bulunmakta. Bilgisayarımda HFM256GDJTNG-8310A (256 GB) M.2 SSD bulunmakta. Fakat 256 GB bana yeterli gelmiyor ve bilgisayarımda da DVD-r kısmı yok bu yüzden nasıl HDD takabileceğimi bilmiyorum. Daha önce bilgisayarın içini açmadım fakat ürün yorumlarında farklı bir kablo ile takılabileceği söyleniyor o kablo da sadece Çin'de varmış. Ben western 1TB HDD gibi bir harici disk alsam ve USB 3.0 şeklinde oyunlarımı, programlarımı ona kursam sıkıntı yaşar mıyım? Yani setuplarda sıkıntı oluşur mu mesela Steam'deki yüksek boyutlu oyunları HDD'ye kurmak istiyorum tam anlamıyla diske kurabilir miyim? Başka bir bilgisayarda kullanmayacağım diski.
Aida programındaki depolama kısmından aldığım bilgiler:
Depolama:
IDE denetleyici standart: SATA AHCI denetleyici.
Depolama denetleyici: Microsoft depolama alanları denetleyicisi.
Depolama denetleyici: Standart NVM Express denetleyicisi.
Disk sürücüsü: HFM256GDJTNG-8310A (256 GB)
Smart sabit disk durumu ok.

Ürünün sitesindeki bilgiler şu şekilde;
Depolama.
Katı hal sürücü yapılandırması.
1 X 256 GB.
Toplam katı hal sürücüsü kapasitesi.
256 GB.
Optik sürücü türü.
Yok.

Ürününüzün versiyon farkları var. Bir kaç sitede gördüğüm 1 TB HDD + M.2 boş yuva versiyonu var. Aynı anakarta sahipse sizin de bir HDD yuvanız var demektir. Kolaylıkla takılabilir. Garanti durumuna göre anakartı görüp ona göre ilerlemek en mantıklısı.

Son düzenleme:
Şu zamanlarda satış ve alım çok fazla yapmak istemiyorum açıkçası. Sanırım harici bir disk alıp kullanacağım performans çok da umrumda değil gerçekten zaten çok fazla oynayacağım oyunları ssd'ye kurdum harici diskteki oyunlar genelde daha nadir gireceğim yüksek boyutlu oyunlar olacak sadece sıkıntı çıkartır mı diye sormak istedim çok teşekkürler.
Ürünün sitesindeki bilgiler şu şekilde;
Depolama.
Katı hal sürücü yapılandırması.
1 X 256 GB.
Toplam katı hal sürücüsü kapasitesi.
256 GB.
Optik sürücü türü.
Yok.

Ürününüzün versiyon farkları var. Bir kaç sitede gördüğüm 1 TB HDD + M.2 boş yuva versiyonu var. Aynı anakarta sahipse sizin de bir HDD yuvanız var demektir. Kolaylıkla takılabilir. Garanti durumuna göre anakartı görüp ona göre ilerlemek en mantıklısı.
En iyisi içini açıp buraya bir fotoğraf yükleyeyim en sağlıklı ve en doğrusu o olacak gibi. Çünkü bu şekilde sürekli varsayımlar ile ilerliyoruz. Yakın zamanda yükleyeceğim yine yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.
Bilgisayarımın HDD kısmı sanırsam burası.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-05-19 at 07.35.42.jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-19 at 07.35.42.jpeg
    181,1 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Şu zamanlarda satış ve alım çok fazla yapmak istemiyorum açıkçası. Sanırım harici bir disk alıp kullanacağım performans çok da umrumda değil gerçekten zaten çok fazla oynayacağım oyunları ssd'ye kurdum harici diskteki oyunlar genelde daha nadir gireceğim yüksek boyutlu oyunlar olacak sadece sıkıntı çıkartır mı diye sormak istedim çok teşekkürler.

En iyisi içini açıp buraya bir fotoğraf yükleyeyim en sağlıklı ve en doğrusu o olacak gibi. Çünkü bu şekilde sürekli varsayımlar ile ilerliyoruz. Yakın zamanda yükleyeceğim yine yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.
bende de hp laptop var optik sürücüsü yok ama anakartta soket yeri var hdd kablos için ama çinden sipariş ediliyo gene anakartta dvd room girişi var onunla karıştırma ama

Resimde herhangi bir SATA girişi görünmüyor fakat işlemciden uzak olacaktır. Ben sağ tarafta fotoğrafa girmeyen bölümde olabileceğini düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı