DVD sürücüsü yuvasına HDD mi takılmalı SSD mi?

Scitians

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımda bir hard disk ve bir SSD bulunmakta. Fakat SSD şu an DVD sürücüsünün olduğu yerde takılı. Hard disk ise hala kendi yerinde. SSD'yi hard disk ile yer değiştirmek performans farkı yaratır mı? Ona göre yerlerini değiştirmeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımda bir hard disk ve bir SSD bulunmakta. Fakat SSD şu an DVD sürücüsünün olduğu yerde takılı. Hard disk ise hala kendi yerinde. SSD'yi hard disk ile yer değiştirmek performans farkı yaratır mı? Ona göre yerlerini değiştirmeyi düşünüyorum.
Kasa içerisinde konum olarak değiştirmek performans konusunda işe yaramaz.

Yorum yapabilmemiz için önce CrystalDiskMark ile SSD'ye hız testi yapar mısınız?
Şu yüzden soruyorum. Laptoplarda CD/DVD bölümünün SATA standardı çoğu zaman SATA I (veya SATA II) oluyor. Siz oraya SATA III destekleyen bir SSD taktığınız zaman tam hızında kullanamıyorsunuz. Bu yüzden HDD ile SSD'nin yerini değiştirmeniz hız açısından farkedebilir.

Yorum yapabilmemiz için önce CrystalDiskMark ile SSD'ye hız testi yapar mısınız?
Şu yüzden soruyorum. Laptoplarda CD/DVD bölümünün SATA standardı çoğu zaman SATA'i (veya SATA II) oluyor. Siz oraya SATA III destekleyen bir SSD taktığınız zaman tam hızında kullanamıyorsunuz. Bu yüzden HDD ile SSD'nin yerini değiştirmeniz hız açısından farkedebilir.
Hız testini DVD rom slotundan yaparsa sonuç değişir. O yüzden birincil bölüme takıp yapmalı.

Notebook kullanıyorum. Orada bir farkı olur mu?
Yine farkı olmaz.

Aslında şöyle bir durum var. Senin HDD Sata 1'de takılı. SSD'de DVD girişindeki Sata 2'de. Sistem ilk açıldığında sistemi boot edebilmek için dosyaları ararken ilk önce Sata1 sonra da Sata 2'ye bakıyor. Normalde bunun performans kaybına yol açtığını söylüyorlar. Fakat bunu Bios o kadar anlık yapıyorki arada fark yarattırmıyor.
Ama sen DVD slotuna aparat ile taktığın için o aparat sağlıklı bir şekilde veri transferi yaptırabiliyorsa bu dediklerim sorun teşkil etmez. Arada denk geliyor dandik aparatlar depolama performansını düşürebiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı