DVI to HDMI ve HDMI to DVI arasındaki fark nedir?

IdeaLearner

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde DVI girişi olan eski bir monitörüm var ve ekran kartımda HDMI çıkışı var. Sorum şu HDMI to DVI veya DVI to HDMI bir farkı var mı, aynı şeyler mi yoksa ilkini mi almalıyım, seste falan bir sorun olur mu kullanırken?

Ayrıca bu ikisi dönüştürücü değil de kablo şeklinde olduğu için her ne kadar isimleri ters yazılsa da aynı şey değil mi? Dönüştürücü aparat şeklinde olsa seste sorun falan yapar mıydı mesela?

İnternette dijital olarak aynı prensipte çalışır ama analogta farkedebilir vs. diyordu onu anlamadım tam.

Son düzenleme:
Arkadaşlar elimde DVI girişi olan eski bir monitörüm var ve ekran kartımda HDMI çıkışı var. Sorum şu HDMI to DVI veya DVI to HDMI bir farkı var mı, aynı şeyler mi yoksa ilkini mi almalıyım, seste falan bir sorun olur mu kullanırken?

Ayrıca bu ikisi dönüştürücü değil de kablo şeklinde olduğu için her ne kadar isimleri ters yazılsa da aynı şey değil mi? Dönüştürücü aparat şeklinde olsa seste sorun falan yapar mıydı mesela?
Dijitalden dijitale olduğundan sorun yaşayacağını sanmam, aynı olur. DVI'da 24+1, 24+4 ve 24+5 pin var, sana hangisi lazımsa onu al. Aksi halde ya oturmayabilir, yada bir şeylerden mahrum kalırsın. Elimde aşağıdaki tip olandan var, iki yönde de test ettim, çalışıyor herhangi bir kısıtlama yok. DVI laptobu hdmi monitöre bağlamak için elimdeki 2. bir ayrı kablo daha var, Amazon'dan almışım KabelDirekt marka, öneririm güzel kablo. Onun diğer yönünü test etmedim ama çalışır muhtemelen.

Dosya Ekleri

• 10463882805298.jpg
    10463882805298.jpg
    25 KB · Görüntüleme: 21

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı