Dwm.exe yüksek GPU kullanımı

• Konuyu başlatan Ssiyah
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 3.328

Ssiyah

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar.
Galiba bu sorunu yaşayan birçok insan var. Dwm.exe çok fazla GPU kullanıyor, bu sorunu yaşayan var mı forumda merak ettim. Yazılımsal bir sorunmuş galiba, Microsoft'un kendi sitesinde de bu sorunu yaşayan insanlar var. Yaklaşık 2 aydır böyle. Mesela Discord'da sayfayı aşağıya kaydırıyorum. Discord %15, dwm.exe ise %18 gibi değerlere ulaşıyor. Sorun gidermeyi falan denedim hiçbir sonuca ulaşamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kartınız boştayken saat hızını düşürür 300MHz sularına, o saat hızına göre kullanım göründüğü için yüksekmiş gibi görünür. Bende de oluyor.

Mesela 300MHz'de %30 gözükür ama 1800MHz'de %5. Sistem sorunsuz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    9,4 KB · Görüntüleme: 113
Hocam kartınız boştayken saat hızını düşürür 300MHz sularına, o saat hızına göre kullanım göründüğü için yüksekmiş gibi görünür. Bende de oluyor.

Ama gördüğünüz gibi steamda yine aşağı yukarı yaptığımda artıyor bazen saat hızları.

Dosya Ekleri

• 20210105_115006.jpg
    20210105_115006.jpg
    282,8 KB · Görüntüleme: 104
  • 20210105_115020.jpg
    20210105_115020.jpg
    325,8 KB · Görüntüleme: 84
  • 20210105_115027.jpg
    20210105_115027.jpg
    325,3 KB · Görüntüleme: 104
Ama gördüğünüz gibi steamda yine aşağı yukarı yaptığımda artıyor bazen saat hızları.
O da normal, az da olsa bir yük bindiriyor ekran kartına, ondan da saat hızı artıyor. Yine endişelenecek bir şey yok.

Hatta kendi hız grafiğimi de ekleyeyim: Yalnızca Opera çalışıyor.

Ve niye çift konu açtınız? :D

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    10,3 KB · Görüntüleme: 94
O da normal, az da olsa bir yük bindiriyor ekran kartına, ondan da saat hızı artıyor. Yine endişelenecek bir şey yok.

Aslında açmayacaktım farklı bir şeyler daha eklemek istedim ilk postu da gece 4 civarında atmıştım.Çok teşekkür ediyorum bu arada size içimi rahatlattınız :)

İyi akşamlat bu konu hakkında size bir soru sormak istiyorum acaba sizde de "masaüstü pencere yöneticisi" ekran kartını fazla kullanıyor mu? Son olarakta steamda gezinirken steam kaç gpu kullanıyor? Meşgul değil iseniz yardımcı olur musunuz?

Hatta kendi hız grafiğimi de ekleyeyim: Yalnızca Opera çalışıyor.

Ve ekran kartınız ne acaba?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı