DWM nasıl kurulur?

Otomatik baslamaz. Ya .xinitrc dosyasina "exec dwm" ekleyecelsiniz yada hep o kodu yazacaksiniz.

Bash:
setxkbmap tr &
exec dwm

Bunu $HOME klasörünüze .xinitrc dosya adıyla kaydedin. Artık sadece startx yazmanız yeterli.
Anladım teşekkürler hocam. Peki AUR'dan mı indireyim yoksa sizin dediğiniz gibi kurayım? Hangisi daha iyi olur?
Otomatik baslamaz. Ya .xinitrc dosyasina "exec dwm" ekleyecelsiniz yada hep o kodu yazacaksiniz.
Anladım hocam. Bu arada ilginiz için çok teşekkürler arkadaşlar.

Anladım teşekkürler hocam. Peki AUR'dan mı indireyim yoksa sizin dediğiniz gibi kurayım? Hangisi daha iyi olur?

Anladım hocam. Bu arada ilginiz için çok teşekkürler arkadaşlar.
Kendiniz elle derleyip kullanın.

Derlemeyi bilmiyorum. Ancak sizin o dediğiniz komut derlemenin ta kendisi ise elbette yapabilirim.
$ git clone git://git.suckless.org/dwm
$ cd dwm
$ sudo make install

sonrasinda ayarlarinizi config.h dosyasinda degisiklik yaparak degistireceksiniz ve her degisiklikten sonra "sudo make clean install" komutunu kullanacaksiniz. AUR'dan falan kurarsaniz herhangi bir ayar yapamazsiniz. Yilda 1 en fazla 2 defa guncelleme geldigi icin guncellik sorun olmuyor.

Derlemeyi bilmiyorum. Ancak sizin o dediğiniz komut derlemenin ta kendisi ise elbette yapabilirim.

Bash:
sudo pacman -S base-devel

base-devel bu paket yüklü olsun. Daha sonra dediğim şekilde derleyip kuruyorsunuz.

Çok teşekkürler hocam. Sanırım az çok anladım.

Herkese teşekkürler arkadaşlar. Akşam kuruluma tekrar geçtiğimde dönüş yapacağım. İlginiz için çok teşekkürler

Hocam bahsettiğiniz git'leme yönetmiyle şu mesajdaki linktekileri kurdum:
Sudo make install ile de yükledim şimdi sistemi açıyorum.

Sistemi açamıyorum...
Bash:
exec dwm

dediğim halde terminal ekranında yeniden login'e atıyor.
@The Shorekeeper

Son düzenleyen: Moderatör:
Umarım bu komutu dümdüz terminal ekranına yazmıyorsunuzdur.

Bash:
startx /usr/bin/dwm

Bu komutla deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…