DX11 vs DX12

İşletim sistemi
Windows 10

183206

Megapat
Makaleler
1
DX12'de daha yüksek FPS alıyorum. Her oyunda FPS'im artıyor. Mesela az önce Sniper Elite 4 oyununda denedim, gene FPS arttı. Peki 2 mod arasında bir grafik farkı var mı? DX12'de grafikler az da olsa düşüyor mu?

BF1 ve SW BF2 oyunlarının multiplayer kısmında, oynadığım bütün hikayeli oyunlarda DX12 FPS arttırdı. BF1'de epey takılıyordu DX12'de FPS yüksek olmasına rağmen ama bu videoyla düzeltmiştim. BF2 oyununda da yükleme ekranları uzamıştı. Hikayeli oyunlarda hiçbir zararını görmedim ama. Sadece FPS artıyor.
Sistemim: RX 570, Intel Pentium G4600, 16 GB 2133MHz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DX 12 için söylemiştim. RE 2-3 Remake, BF 5, Metro Exodus'da denedim DX 12'yi ama cidden FPS kayıpları oldu.
RAM'iniz 8 GB mı? Ben oynadığım bütün oyunlarda FPS artışı elde ediyorum DX12 ile.
Ama online oyunlarda bazen belirttiğim gibi sorun oluşabiliyor. Hikayeli oyunlarda henüz hiçbir sıkıntısına denk gelmedim.

BF1 ve SW BF2 oyunlarının multiplayer kısmında, oynadığım bütün hikayeli oyunlarda DX12 FPS arttırdı. BF1'de epey takılıyordu DX12'de FPS yüksek olmasına rağmen ama bu videoyla düzeltmiştim. BF2 oyununda da yükleme ekranları uzamıştı. Hikayeli oyunlarda hiçbir zararını görmedim ama. Sadece FPS artıyor.
Sistemim: RX 570, Intel Pentium G4600, 16 GB 2133MHz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM'iniz 8 GB mı? Ben oynadığım bütün oyunlarda FPS artışı elde ediyorum DX12 ile.
Ama online oyunlarda bazen belirttiğim gibi sorun oluşabiliyor. Hikayeli oyunlarda henüz hiçbir sıkıntısına denk gelmedim.

16GB 1600 MHz hatta 1866 Stabil OC var voltajsız. İşlemci de 4.2 GHz voltajsız OC. Bilgisayar çok stabil. DX11 alınca her oyunda 5-15 FPS arası artıyor.

Eğer Vulkan var ise Vulkan seç çoğu oyunda daha iyi performans veriyor.
Ben R6'da Vulcan ve DX11 arasında benc. testi yaptım. Vulcan VRAM ve RAM daha fazla harcıyor ama işlemci kullanımı düşüyor, FPS çok az da olsa artıyor 5 falan. Ama oyun ilk açılışı gibi şeylerde uzama gördüm. HDD'de kurulu oyun. Samsung 870 Evo alınca yeniden deneyeceğim.

Ben R6'da Vulcan ve DX11 arasında benc. testi yaptım. Vulcan VRAM ve RAM daha fazla harcıyor ama işlemci kullanımı düşüyor, FPS çok az da olsa artıyor 5 falan. Ama oyun ilk açılışı gibi şeylerde uzama gördüm. HDD'de kurulu oyun. Samsung 870 Evo alınca yeniden deneyeceğim.
Benim ekran kartım AMD, 80 FPS alıyorken R6'da Vulcan'ı seçince 150 FPS alıyorum. Vulkan FPS'imi 2'ye katlıyor. Son güncellemeden sonra 120'ye düşürdüler gerçi FPS'i sağ olsunlar.

RX5600M 6 GB ekran karti ile BF5'te DX11 de pasifik mapinde med ayarlarda 60-80 alırken(bazen 55'lere geldi) DX12 ile High ayarlarda 80 FPS ile oyunu oynuyorum ama oyun bazen takılıyor ama bu takılmaya baktım FPS düşüşü ile ilgili değil kendi bazen lag a mi giriyor ne yapıyor bilemiyorum yani işin aslı DX12 daha performanslı ama dahaca tam uyumlu değil ama ben DX12 kullanıyorum BF5'te 100FPS'leri görüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı