DX12 için ekran kartı ve işlemci seçimi

arda9803

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Sonunda , yarın aklimdaki sistemin siparişini vereceğim. Ancak kafama takılan sorular var. Cevaplarsaniz sevinirim .
1. Biliyorsunuz ki DX12 GTX9xx serisine tam destek veriyor ancak amd r9 280x modeline tam destek veremiyor. Bu konu göz önüne alındığında 4gb GTX 960 almak mantıklı mıdır ? R9 290 diyeceksiniz ancak o bütçeyi aşıyor PSU 'dan dolayı. Asıl sorum ise DX12 nin tüm nimetlerinden faydalanacak olan 4gb GTX 960 mı yoksa r9 280x mi alınmalıdır ?
2. Diğer sorum ise işlemciler ile alakalı. DX12 göz önüne alındığında fx 6300 mü almak daha mantıklı yoksa i3 4160 mı daha mantıklıdır?
3. Konuyla alakasız ancak dvi girişler için giriş modelinin single,dual,dvi-i veya dvi-d olması görüntü açısından bir fark yaratır mı ?

1-Tabiki de GTX 960 çünkü yazılımla sağlanacak olan DX12 ile kartın direk DX12 ile gelmesi arasında fark var bunu araştırırsan görebilirsin.
2-Ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum DX12 AMD işlemcilere avantaj sağlayacakmış. Ben genede i3 4170 veya i5 4460 al derim.
3-DVI-I girişli bir kartı DVI-D girişli bir monitöre bağlarsan analog görüntü alırsın. (düzenledim çünkü soruyu tersten okumuşum :D)

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Tam destek vs. şehir efsanesi gibi duruyor. Her forumda başka bir şekilde yorumlanıyor bu olay. 4 GB GTX 960 alınıyorken, biraz daha ekleyip GTX 970 alınmalıdır.
2- İntel alınmalıdır.
3- Olur büyük ihtimal ile. O konuyla ilgili tam bilgiye sahip değilim. Bu yüzden sizi yanlış bilgilendirmiyim.

Cevaplar için teşekkürler. Biraz daha ekleme imkanım olsa GTX 970 alacağım ancak imkanım yok. Analog görüntü alırsınız dediniz. 1080p alabilir miyim peki? Monitör 1080p zaten.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı