DX58so anakarta işlemci ve RAM önerisi

Byburtlu69

Centipat
Daha fazla  
DX58so anakartı eski bir anakart olduğu için özelliklerini bilmiyorum. İnternetten 240 TL'ye 4+4 DDR 3 1600MHz iki tane RAM buldum ama olur mu bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar anakartın desteklediği maksimum MHz'i, DDR kaç destekli olduğunu yazabilir mi?

İkinci bir sorum da bu, anakarta maksimum hangi işlemci takılır? Şu anki işlemcim 1.nesil i7 970'di galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence işlemcinizi değiştrimeye değmez, ayrıca 1600 MHz maksimum limit. Anakartınızda sanırım 4 tane ram girişi var, ve 4 ram bellekleri ile birlikte en fazla 3 kanal yani 4800mhz'e çıkabiliyor. Yani çok iyi bir hız diyebilirim. Ayrıca belleklerin daha ucuzunu bulursanız bence alın derim.
Tek sorunu ise en fazla 16GB olması. Onun harici gayet güzel, iki tane 2400MHz DDR4 bellek var gibi çalışacak.

Bence işlemcinizi değiştrimeye değmez, ayrıca 1600 MHz maksimum limit. Anakartınızda sanırım 4 tane ram girişi var, ve 4 ram bellekleri ile birlikte en fazla 3 kanal yani 4800mhz'e çıkabiliyor. Yani çok iyi bir hız diyebilirim. Ayrıca belleklerin daha ucuzunu bulursanız bence alın derim.
Tek sorunu ise en fazla 16GB olması. Onun harici gayet güzel, iki tane 2400MHz DDR4 bellek var gibi çalışacak.
Ddr4 ram destekliyor mu

İşlemci konusunda da birkaç ay içerisinde oyun oynayacak bir sistemimin olmasını istiyorum işlemciyi değiştirmeye değmez demişsiniz ama ne yazıkki çoğu ekran kartında bu işlemci dar boğaz yapacak. Ondan dolayı sordum piyasadaki maksimum hangi işlemciyi kaldırır ona göre bi işlemcilere bakacağım

İşlemciyi i7 9700 anlamış olabilirsiniz işlemcim 1.nesil i7 970

En iyi işlemci sanırım i7 990X ama i3 10300f veya i5 10400f gibi bir işlemci. Ama ucuz bulursanız alabilirsiniz. Ayrıca "var gibi" söz grubunu yanlış anlamayın.
Ayrıca bunu kaçırmayın çünkü adam bunu 700TL'ye satıyor. ayrıca sizin attığınız anakart ise çok çok büyük bir avantaj. Prodüksüyon için mükemmel bir anakart. RX 6700XT gibi kartlar takılabilir mi doğrusu belki. Blender gibi işlerde kullanacaksanız ekran kartı daha önemli. i7 7700 veya 7700k'dan çok çok daha iyi. Ayrıca hyperthreading ile 12 sanal çekirdeğe çıkmak mümkün.

Son düzenleme:
En iyi işlemci sanırım i7 990X ama i3 10300f veya i5 10400f gibi bir işlemci. Ama ucuz bulursanız alabilirsiniz. Ayrıca "var gibi" söz grubunu yanlış anlamayın.
Ayrıca bunu kaçırmayın çünkü adam bunu 700TL'ye satıyor
Benim anakartımın i3 10300f gibi işlemcileri destekleyebildiğini bilmiyordum. Bu arada 990x ilanı konusundada param güvendesiz ilanlara güvenemiyorum çünkü hiçbir garantisi yok

Benim anakartımın i3 10300f gibi işlemcileri destekleyebildiğini bilmiyordum. Bu arada 990x ilanı konusundada param güvendesiz ilanlara güvenemiyorum çünkü hiçbir garantisi yok
Desteklemiyor, sadece o işlemcinin hızında çalışıyor. Sanırım teknolojide birazcık yenisiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı