DxDiag yanlış ekran kartını mı gösteriyor?

Bonarieta

Kilopat
Katılım
25 Ağustos 2016
Mesajlar
225
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, GTX 1650 ekran kartım var. Bir de işlemcinin yanında gelen Radeon Vega 10 Graphics ekran kartı var 2 GB. DxDiag'tan baktığımda ekran kısmında AMD, oluşturucu kısmında NVIDIA GTX 1650'yi gösteriyor. Bu normal mi? Bilgisayar ana ekran kartı olarak AMD'yi mi kullanıyor? Bir de NVIDIA PhysX ayarlamasında önerilen ayarları mı kullanayım yoksa NVIDIA'yı mı seçeyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Doğrudur bir problem yok. Masaüstü işlemlerinde dahili oyun gibi ağır işlemlerde harici kullanılır istersen tek tek seçebilirsin bir zararı yok.
 
APU işlemci kullanıyorsanız içinde bulunan GPU'yu birincil ekran olarak gösterir. Ekran (iGPU), Ekran 1 (NVidia). Normali böyle. Oyunlarda otomatik olarak NVidia'ya geçer. Geçmediği gibi durumlar görüyorsanız:

Nvidia denetim masası > 3D Ayarlarının yönetilmesi > Program ayarlarından kullandığınız program/oyun bulup onu NVidia'ya çekmeniz gerekiyor.

PhysX geliştirme motoru. Dediğinizden farklı bir şey.
 
APU işlemci kullanıyorsanız içinde bulunan GPU'yu birincil ekran olarak gösterir. Ekran (iGPU), ekran 1 (NVIDIA). Normali böyle. Oyunlarda otomatik olarak NVIDIA'ya geçer. Geçmediği gibi durumlar görüyorsanız:

NVIDIA Denetim Masası > 3D ayarlarının yönetilmesi > program ayarlarından kullandığınız program/oyun bulup onu NVIDIA'ya çekmeniz gerekiyor.

PhysX geliştirme motoru. Dediğinizden farklı bir şey.

Ya diğer oyunlarda sorun yok da Valorant'ta FPS'im 130'lardan 60'lara düştü kasıyor. Ama NVIDIA da NVIDIA seçili.
 
Ya diğer oyunlarda sorun yok da Valorant'ta FPS'im 130'lardan 60'lara düştü kasıyor. Ama NVIDIA da NVIDIA seçili.
Yeni güncelleme sonrası da yapıyor olabilir. Benim ekran kartım da 1650 Super. 230fps alırken şimdi 190-200 arası alıyorum (Normal maçlarda). Ölüm maçı oynuyorsanız çok oyuncu olduğu için fps daha da düşüyor herhalde normal. Bende 90-120fps arası dalgalanıyor.

@LoLKilleR arkadaşın dediğini de yapabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı