Dxgkrnl fatal error hatası

İşletim sistemi
Windows 11

engin12

Femtopat
Daha fazla  
RAM
24GB
SSD veya HDD modeli
KIOXIA 500GB NVME M2 SSD
Ekran kartı
RTX 3050Ti
İşlemci
INTEL I7 11800H
Kaynak
Windows

Özet
Donanım hatası

Tarih
‎5.‎12.‎2024 04:45

Durum
Bildirilmedi

Açıklama
Donanımınızdaki bir sorun Windows'un düzgün çalışmayı durdurmasına neden oldu.

Sorun imzası
Sorun Olay Adı: LiveKernelEvent
Kod: 141
Parametre 1: ffff8d02a46e6050
Parametre 2: fffff80623ba06a0
Parametre 3: 0
Parametre 4: ffff8d029aca7080
İşletim sistemi sürümü: 10_0_26100
Hizmet Paketi: 0_0
Ürün: 256_1
OS Sürümü: 10.0.26100.2.0.0.256.48
Yerel Kimlik: 1055

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar
WATCHDOG-20241205-0445.dmp
sysdata.xml
WERInternalMetadata.xml
memory.csv
sysinfo.txt
WERInternalRequest.xml

Minidump dosyaları artık açılmıyor anlam veremedim.
Buradan bir analiz sağlanabilir mi mümkünse?

Ekran kartı güncellemelerin çakışmış olabilir ya da güncel değildir ya da Windows güncellemelerini yaptın mı?

tam emin olmamakla birlikte aklıma gelenler.

Ekran kartı güncellemelerin çakışmış olabilir ya da güncel değildir ya da Windows güncellemelerini yaptın mı?

tam emin olmamakla birlikte aklıma gelenler.
bir çok kaynaktan araştırma yaptım bu hataya dayalı genelde sürücü hatası olarak söyleniyor ve potansiyel tüm çözümleri denedim hepsinin sonunda mavi ekranda aynı hatayı aldım. Birkaç yerde donanımsal hata olabilir denildi acaba bu sorun donanımsal mı bunu bi tık merak ediyorum açıkçası.

şunu da ekleyeyim hatayı genelde mesela bir oyun oynuyor olayım bu oyunu alt sekmeye alınca veya farklı arka plandaki işlemlere ulaşmaya çalıştığımda önce oyun kapanıyor sonrasında droplar yaşıyorum ve mavi ekran geliyor birkaç dakika içerisinde (bazen oyun ortasında da aniden mavi ekran veriyor)

bir çok kaynaktan araştırma yaptım bu hataya dayalı genelde sürücü hatası olarak söyleniyor ve potansiyel tüm çözümleri denedim hepsinin sonunda mavi ekranda aynı hatayı aldım. Birkaç yerde donanımsal hata olabilir denildi acaba bu sorun donanımsal mı bunu bi tık merak ediyorum açıkçası.

şunu da ekleyeyim hatayı genelde mesela bir oyun oynuyor olayım bu oyunu alt sekmeye alınca veya farklı arka plandaki işlemlere ulaşmaya çalıştığımda önce oyun kapanıyor sonrasında droplar yaşıyorum ve mavi ekran geliyor birkaç dakika içerisinde (bazen oyun ortasında da aniden mavi ekran veriyor)
Ekran kartının tam doğru şekilde takılı olduğuna emin misin peki ? Ya da bir hasar almış olabilir mi ?

Ekran kartının tam doğru şekilde takılı olduğuna emin misin peki ? Ya da bir hasar almış olabilir mi ?
ekran kartı zaten laptop olduğundan takılı halde fakat termal macun yenilerken bu hale geleceğini düşünmüyorum. Bir aralar çok ısınıyordu aşırı ısınmadan kaynaklanabilir mi acaba? aşırı ısıdan kastım da 80 derece civarı.

ekran kartı zaten laptop olduğundan takılı halde fakat termal macun yenilerken bu hale geleceğini düşünmüyorum. Bir aralar çok ısınıyordu aşırı ısınmadan kaynaklanabilir mi acaba? aşırı ısıdan kastım da 80 derece civarı.
Isıdan olacağını sanmıyorum böyle bir sorunun. Yüksek ihtimalle ekran kartında bir sorun var. Macunu sen mi yeniledin ?

Evet macunu ben yeniledim.

Ne kadar bilgili olduğunu bilmiyorum onun için söylüyorum yanlış anlama. Hem daha sağlıklı olur onun için önerim bir bilgisayarcıya gidip basitçe, "termal pedleri değişecek abi bir şey yok dersen" çaktırmadan ucuza halledersin. Hem bizden daha iyi bakar hem sorunu varsa da farkında olmadan kendisi çözmüş olur.
Baktın düzelmiyor abi sen baktın buna böyle böyle hata veriyor diye gidebilirsin. İşte parasızlık bana bunları öğretti :D

Ya kendim değiştirme nedenim donanımla ilgileniyor olmam aslında. Kendi macunumu bildiğim gibi alıyorum ne sürdüğümden emin oluyorum en azından. Bilgisayarcıyım, donanımla az da olsa ilgilendim fakat yazılımla daha çok ilgileniyorum. Servisine götürmeden önce biraz bilgilenmek iyi olur dedim bu başlığı yakın zamanda açan yok belki yardım edebilecek birileri vardır dedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı