Hepinize merhaba. Öncelikle 2 ay öncesinde HP Victus marka bir bilgisayar aldım.(i5 12500H, 512 SSD, 3060 100watt ekran kartı, 16 GB DDR 5 RAM)
2-3 farklı sorunla karşı karşıya kaldım.
1.si bilgisayar her açılış kapanışta 144Hz'den 60.01 hze düşürüyor. Her açılışda benim bu durumu düzeltmem gerekiyordu.
2'si League of Legends oyunun da bazı oyunlarda sabit 60FPS alıyordum yeri geliyor 450leri bile görüyordu (FPS sınırı kaldırıldı)
3.sü ise 2 defa mavi ekran hatası aldım minidump dosyasını incelediğimde.
Stop code de == DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
What failed == dxgmm2.sys
Yazıyor yardımcı olursanız sevinirm.
Bir iki detay vermek istiyorum. Ben HP müşteri hizmetlerini aradım bana uzaktan format atacaklarını durumun devam etmesi halinde onarıma alacaklarını söyledir. Sıkıntı donanımsal veyahut yazılımsal olabiliyor denildi.
Sanırsam yazılımsal çünkü bilgisayarı mediamarketten aldığım için içerisinde McAfee gibi antivirüs yazılımları vardı bende pek fazla sevmiyordum ve bunları Denetim Masası'ndan sildim.
Daha sonra nvidica gefore Experience uygulamasından driver güncellemesi yaptım ancak bu 2. seçenekte belirttiğim s orun ortaya çıkınca cahil bir şekilde
eski sürüme döneceğini düşünerekten NVIDIA GeForce Experience uygulamasını sildim. Hatta Denetim Masası'ndan onun ismiyle olan her şeyi de sildim.
Umarım geri dönüş yaparsanız yazılımsal olduğunu ve format sonrası yüklenecek driverlar ile işin hallolacağını söylersiniz.
Minimum 30 gün süreceği söyleniyor ve ben 26k para verip 2 ay kullanıp bilgisayarımın açılmasını garantiye gitmesini istemem ki kimse istemez. Sorunun HP ile alakalı olduğunu da düşünmüyorum çünkü araştırmam sonucunda bu sorunun genellikle Windows 11 kaynaklı bir sorun olduğunu fark ettim. Şimdiden yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.