DyAc+ için BenQ alınır mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
360 Hz bir monitör almayı düşünüyorum. BenQ XL2566K ve ASUS PG259QNR arasında kaldım. Hem maksimum rekabetçi olmak hem de güzel, doğru renkler görmek istiyorum. Bilgisayardaki zamanımın %70'i Valorant'ta geçiyor geri kalan zamanımda editing, multimedya, başka tip oyunlar oynamak için kullanıyorum ve ekran sürem bir hayli fazla. Genelde her şeyi bilgisayardan yapan birisi olarak BenQ TN panel olduğu için ve tasarımı kaba olduğu için beni kendisinden itiyor. Tek cazibesi bana göre DyAc+, soru başlıktaki gibi sizce DyAc+ için IPS panelin bana sağlayacağı diğer avantajlardan vazgeçmeye değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
@562410 Hali hazırda 144 Hz ile radiant olmuşluğum var ve monitör artık yetmiyor kendisini hissettiriyor, değiştir beni diyor. Lakin profesyonel olarak oyanama işi hani olur olmaz biraz monitör sonrası elde edeceğim kazanıma bağlı. Genel olarak direk öyle bir amacım şimdilik yok. Ben rekabetten keyif alıyorum ve karşımdaki ile ekipman farkı yemeden rekabet etmek istiyorum. 2. Bir IPS monitör de alabilirim BenQ alıp fakat üniversite ye git gel yapmam gereği ekipmanları taşımam da gerekiyor olayı tek monitör ile çözmek istiyorum.

Genel olarak direk öyle bir amacım şimdilik yok. Ben rekabetten keyif alıyorum ve karşımdaki ile ekipman farkı yemeden rekabet etmek istiyorum. 2. bir IPS monitör de alabilirim BenQ alıp fakat üniversite ye git gel yapmam gereği ekipmanları taşımam da gerekiyor olayı tek monitör ile çözmek istiyorum.

IPS panel bak derim o zaman.

O monitör sayesinde e spordan 20.000tl+ kazanmayacaksan, tn panel düşünme bence.

BenQ Zowie xl2566K vs MSI Oculux NXG253R karşılaşmasına bak, msi resmen her şeyde üstün, 0.5 ms filan yazdığına bakma onlar hikaye, biri tn panel biri IPS panel aralarında en fark olması gereken şey ms, input lag'dır değil mi ama ondada fark yok, yani tn panel almak için bir sebep yok, eskiden IPS paneller yavaştı o zaman tn panel tercih ederdim, şu an iyi IPS panel monitörler tn panel monitörlerden daha iyi, gözünle algılayamayacağın farklar yüzünden o soluk, cansız tn panelleri tercih etme.
fgeafa.png

Alacaksan bu iki monitörden birini al.
Asus'ta overshoot var, bu iki model asustan daha iyi.

@432150 Benimde kullanım dağılımıma bakarsak günlük bir kullanıcı olduğum söylenemez yüksek elolarda FPS oyunlaro oynayarak geçiyor bilgisayar zamanımın %70 I fakat TN-IPS farkını geçtim kafamı tek kurcalayan Dyac+ özelliği. Netlik FPS oyunlarında abartildigi kadar avantaj sağlar mı konusu.
@erencira
Hocam zaten Asus PG259QNR düşünüyorum. AOC de overshoot var neredeyse her ayarda, MSI modelinin de kontrasti çok kötü. Üstte de yazdığım gibi kafamı kurcalayan tek durum Dyac+ şansıma bir arkadaşım BenQ monitörü sparis etti 3-5 güne elinde olacak bende gidip deneyimleyecegim ve nihai kararı vereceğim. Suanlik aklımdaki model Asus PG259QNR ne düşünüyorsunuz? Keza bende IPS TN farkının eskisi kadar bariz olmadığına ve TN panele degmeyecegini düşünüyorum anlık olarak. Birebir deneyimde belki tercihim değişebilir.

@432150 Benimde kullanım dağılımıma bakarsak günlük bir kullanıcı olduğum söylenemez yüksek elolarda FPS oyunlaro oynayarak geçiyor bilgisayar zamanımın %70 I fakat TN-IPS farkını geçtim kafamı tek kurcalayan Dyac+ özelliği. Netlik FPS oyunlarında abartildigi kadar avantaj sağlar mı konusu.
@erencira
Hocam zaten Asus PG259QNR düşünüyorum. AOC de overshoot var neredeyse her ayarda, MSI modelinin de kontrasti çok kötü. Üstte de yazdığım gibi kafamı kurcalayan tek durum Dyac+ şansıma bir arkadaşım BenQ monitörü sparis etti 3-5 güne elinde olacak bende gidip deneyimleyecegim ve nihai kararı vereceğim. Suanlik aklımdaki model Asus PG259QNR ne düşünüyorsunuz? Keza bende IPS TN farkının eskisi kadar bariz olmadığına ve TN panele degmeyecegini düşünüyorum anlık olarak. Birebir deneyimde belki tercihim değişebilir.
Msı modelinin kontrasti kötü olduğunu nereden anladınız hocam, bende bilmek isterim.

pg259qnr'nin kardeşi pg259qn detaylı incelemesi linkte hocam, pg259qnr'den pek farklı olduğunu düşünmüyorum, overshoot haricinde iyi bir monitör.
Bende Asus vg259qm var, benim monitörümde overshoot var ama ben bunu hiç hissetmedim, rtings sayesinde öğrendim.

Sizin kalbinizde asusla benq kalmış, sizi yönlendirmek istemem iki monitörü yan yana koysanız asusu beğeneceğinizi düşünüyorum.
Ben 360hz almak isteseydim tercihim böyle olurdu
Aoc>msi>dell>asus>benq

@erencira Kötü kontrast oranını RTINGS üzerinden öğrendim ayni şekilde compare kismindan MSI modelini eklerseniz görebilirsiniz hocam. Yönlendirme demeyelim de konuşalım, tartışalım MSI daha iyi ise tabii ki onu almak isterim. Benim MSI modelini kafada eleme sebebim aslen incelemelerini izlerken de gözüme carpiyordu, MSI'da renkler sanki biraz farklı geliyordu gözüme. Sonrasından görünce kontrasttan kaynaklı olabileceğini düşündüm. Dell modelinde coilwhine problemi olabiliyormuş. Yoksa bir süre kadar ona da göz gezdirdim. AOC'a sıcak bakıyordum birkaç tane inceleme izledim ve her ayarda neredeyse overshoot yaptığı söyleniyordu. ASUS'da en azından stabil ayarlar var. Ondan dolayı biraz geri çekildim AOC'den. Bir kaç tane YouTube incelemesi hariç detaylı bir incelemesi yok AOC modelinin. Keşke olsa hala en sıcak baktığım 2. Cihaz bu çünkü. Bana anlattıklarım arasında en sorunsuz ASUS gibi geldiği için ASUS olarak düşünüyordum alacağım modeli. Sizin tercih siralamanizin nedenlerini anlatırsanız veya su modeli alırsan daha iyi olur dediğiniz varsa açıklarsanız, dediğim gibi iyi olanı almak isterim. Kendi araştırmalarım sonucunda usttekilere vardım. Şu anda arkadaşımın BenQ monitorunun gelmesini bekliyorum ardından karar verip ben sipariş geçeceğim. DyAc+ harbiden "WoW" dedirtecek, abartildigi kadar iyi bir özellik ise onu da gecebilirim fakat gözümle monitörü görmek istiyorum kafamda bir eleme yapmam lazım netlik için renk kaybına değer mi? Şeklinde çünkü her ne kadar ezici cogunlugumu rekabetçi oyunlarda geçirsem de bir şeyler de izliyor tüketiyor ve ufaktan da içerik üretiyorum. Dolayısı her alanda işimi görecek bir çözüm arıyorum. Bazı şeyler için tabii ki bazı şeylerden vazgeçmek gerekecek. Bu da netlikten vazgeçip renk veya renkten vazgeçip netlik şeklinde olacak. Fakat bu elemeyi yapsam dahi alacağım IPS 360 Hz monitöre karar vermedim dediğim gibi, ucuz cihazlar değiller ve bir kere alınca yıllarca kullabniyoruz malum en iyi secenegi almak isterim. Biraz uzun oldu :).

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı