D'yi Silmeden Windows 7 kurmak

o.yildiz33

Centipat
Lenovo Z580 laptobum var. 1 adet SSD ve 1 adet HDD var. SSD'de Win 10 yüklü, HDD'de de dosyalarım var. Yapmak istedigim şu. SSD'yi çıkarıp HDD'nin icine Win7 kursam HDD'nin icindeki dosyalarım silinir mı? Yoksa hic bir seye zarar vermeden içine Win 7'yı kurar mi? Başına gelen ve bilgisi olan yardım edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Edit: Anlattığım yöntem temiz kurulumdur ve veriler silinir. Direkt de kurulabilir. Tercih kullanıcının.

HDD'e Windows 7 temiz kurulum yaparken herşeyi siler. Öncelikle HDD'deki verileri harici bir diske yedekle. Sonra SSD'yi çıkar Windows 10 güme gitmesin.

Daha sonra HDD'e Windows 7'yi kurarken disk alanını ikiye böl ve ayırdığın bir kısma Windows 7'yi kur. Kurulum bittikten sonra masaüstündeyken bilgisayarım simgesine sağ tıkla, yönet'e bas ve disk yöneticisini aç. Orda Windows 7'yi kurarken ayırdığın DİĞER alanı göreceksin üstüne sağ tıklayıp next next bas biçimlendir. Artık bu biçimlendirdiğin bölüme harici diskteki yedeklediğin dosyalarını geri aktarabilirsin. Son olarak SSD'yi tak. Açılışda hangi Windows'a girmek istediğini soracak seçip giriyosun.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Saçmalamayın. Silmiyor. Ben eski sistemimde 100 defa oyunların kurulu olduğu diske format atıp Windows 7 kurmuştum dosyalara hiç bir şey olmuyor. Bilmeden sallamayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı