Çözüldü Dying Light 2 açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Pleasant

Hectopat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel Core i5-12400F
Anakart: ASUS PRIME B660-PLUS D4
Ekran Kartı: ASUS DUAL GeForce RTX 3070 V2 OC
Ram: ADATA XPG Spectrix D50 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL17
Ssd: Samsung 970 EVO PLUS 2TB
Kasa: ASUS TUF GAMING GT301
Psu: ASUS ROG STRIX 850G 80+ Gold 850W
Meslek
Öğrenci
Ekran kartı
NVIDIA GTX 1050 Ti
İşlemci
Intel Core i7-860
Dying Light 2'yi Steam'den oynaya basıp açtığımda oyun açılıyor bir süre siyah ekranda kalıp kapanıyor. Ne yapmam gerekiyor?

Çözüm
@berkay enes demır

Benim islemcim orada önerilen minimum islemcilerden daha eski. Oyunu acmamasi ayri, oynatmamasi ayri bir konu. Oyunda AVX zorunlulugu kaldirildigi icin direkt islemci kaynakli bir sorun oldugunu düsünmüyorum.

P1: DyingLightGame_x64_rwdi.exe

Ben bu sorunu oyunu güncellediklerinde yasamistim. Hatirladigim kadariyla oyunu kaldirip yükledigimde cözülmüstü.

Steam'den öncelikle dosyalari dogrulamayi dener misiniz? Dogruladiktan sonra eksik dosya olup olmadigini söyleyecek. Varsa bildirirsiniz.

Bu islem ise yaramazsa oyun klasörüne girip Dying Light 2\ph\work\bin\x64 konumundaki runtime_Dx11.dll'yi silip tekrar deneyin.
Genel kısmında bunu diyor.

Hata demeti, tür 0
Olay adı: Apphangb1.
Yanıt: Kullanılamıyor.
Kabin kimliği: 0

Sorun imzası:
P2: 1.5.0.0
P3: 6304B376.
P4: 084F.
P5: 134217728.
P6:
P7:
P8:
P9:
P10:

İliştirilmiş dosyalar:
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WERAA52.tmp.WERInternalMetadata.xml
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WERAAA2.tmp.xml
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WERAAC2.tmp.csv
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WERAB30.tmp.txt
\\?\C:\Users\Belgelerim\AppData\Local\Temp\WERB8EB.tmp.appcompat.txt

Bu dosyalar burada bulunabilir:
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppHang_DyingLightGame_x_b9c2ba4ae3b9a5b53713bd27ec3a96273d11882_eabdd15b_1721f6f8-b986-4da7-ac98-c3958f5b7201

Çözümleme simgesi:
Çözüm için yeniden denetleme: 0
Rapor kimliği: 027A5774-701a-460B-BEE6-0B3962113C50
Rapor durumu: 97.
Karma demeti:
Kabin Guid'i: 0

Ayrıntılar kısmında bunu diyor.

0
AppHangB1
Kullanılamıyor
0
DyingLightGame_x64_rwdi.exe
1.5.0.0
6304b376
084f
134217728
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WERAA52.tmp.WERInternalMetadata.xml \\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WERAAA2.tmp.xml \\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WERAAC2.tmp.csv \\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WERAB30.tmp.txt \\?\C:\Users\Belgelerim\AppData\Local\Temp\WERB8EB.tmp.appcompat.txt
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppHang_DyingLightGame_x_b9c2ba4ae3b9a5b53713bd27ec3a96273d11882_eabdd15b_1721f6f8-b986-4da7-ac98-c3958f5b7201
0
027a5774-701a-460b-bee6-0b3962113c50
97
0

Hocam bu işlemci neredeyse hiçbir oyunu kaldırmıyor ama Witcher 3, Mafia Definitive Edition ve Resident Evil Village gibi oyunları çok rahat oynadım. Bu oyunları kaldırıp Dying Light 2'yı kaldırmaması biraz saçma geliyor bana.

i5 7. nesil 1050 Ti 4 GB vraml 8 GBli sistemde düşükte 40 fpslerdeydim siz düşünün oyun 60 FPS güzel görmek için 2060 16 GB RAM şart gibi.

@berkay enes demır

Benim islemcim orada önerilen minimum islemcilerden daha eski. Oyunu acmamasi ayri, oynatmamasi ayri bir konu. Oyunda AVX zorunlulugu kaldirildigi icin direkt islemci kaynakli bir sorun oldugunu düsünmüyorum.

Ben bu sorunu oyunu güncellediklerinde yasamistim. Hatirladigim kadariyla oyunu kaldirip yükledigimde cözülmüstü.

Steam'den öncelikle dosyalari dogrulamayi dener misiniz? Dogruladiktan sonra eksik dosya olup olmadigini söyleyecek. Varsa bildirirsiniz.

Bu islem ise yaramazsa oyun klasörüne girip Dying Light 2\ph\work\bin\x64 konumundaki runtime_Dx11.dll'yi silip tekrar deneyin.

Çözüm
@berkay enes demır

runtime_Dx11.dll silinince oyun açıldı. Teşekkür ederim.

@berkay enes demır

Benim işlemcide i7 980x günlerdir açamadım oyunu ne denediysem olmadı, runtime_Dx11.dll'yi silince açıldı bilgilendirme için teşekkürler.

Benim işlemcide i7 980X günlerdir açamadım oyunu ne denediysem olmadı, runtime_Dx11.dll'yi silince açıldı bilgilendirme için teşekkürler.

Konu ile alakasız olacak ama çok değişik bir işlemciniz var gibi, performansından memnun musunuz?

Konu ile alakasız olacak ama çok değişik bir işlemciniz var gibi, performansından memnun musunuz?

Geç cevapladığım için kusura bakmayın görmemişim. İşlemci 1. nesil olmasıyla beraber çok fazla darboğaz yapıyor ve çok ısınıyor. Zamanında araştırarak alsaydım bu durumları yaşamazdım. Ama ilginç bir şekilde bazı oyunlarda performans beklediğimden fazla oluyor. Mesela Dying Light 2 Orta ayarlarda 50-60 FPS Witcher 3 Ultra ayarlarda 40-45 FPS oluyor.

@berkay enes demır

Bu sefer de DLSS'i sildik

4Ghz Oc ve Rtx 2060 ekran kartı ile istediğim oyunları ultrada veya biraz detay kısarak oynuyorum. Güncel işlemcilerle kıyasladığımda benzer fpsler alıyorum belki %1 ve %0.1 fpslerde bi tık geride kalıyor olabilirim ama benim için problem değil. Fpslerini test ettiğim bazı oyunları aşağıda paylaştım inceleyebilirsin.

Dying Light 2 - 1440p Benchmark - i7 980x 4GHZ - Rtx2060 6GB
Middle Earth - Shadow of Mordor Benchmark - 1080p Rtx2060 GAMING 6GB / i7 980x 4GHZ
Metro Exodus - Ultra Graphics RTX & DLSS - ON - 1080p RTX 2060 GAMING 6G / i7 980x 4Ghz
The Witcher 3 Benchmark - 1080p RTX 2060 Gaming / i7 980x Stock

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı