Dying Light: The Beast'in optimizasyonu kötü mü?

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Merhaba, oyunu indirdim ve oynuyorum fakat bir gariplik fark ettim. En yüksek ve orta ayarlar arasında 6-7 FPS fark var ve FG açınca FPS'im örneğin 60'lardan 100+ FPS'e çıksa da, akıcılık 60 FPS'ten daha kötü oluyor. FG mi sorunlu yoksa bende mi sorun var? Şehir içinde FPS çok düşüyor ne ayar yaparsam yapayım.

R5 5600.
RTX 3060 12 GB
16 GB 8x2 2400MHz RAM.
Samsung 970 EVO Plus 500GB.

1758482625375.png

Burada FG açık mesela ama FPS 60'tan daha az akıcı.

Mevcut ayarlarım:
1758482685937.png

1758482695552.png

DLSS dengeli.

Steam'deki yorumlarda kimse optimizasyonundan bahsetmemiş neden anlayamadım ama optimizasyonu gerçekten şu an kötü durumdaç ben bile 4060 sistemle High'ta 50 FPS falan aldım. Sonra DLSS quality + Frame Generation açtım 120 130 oldu, sonra bir anda 40'lara düşmeye başladı. Şu anda oynanacak bir durumda değil. Fix yiyene kadar bekleyeceğiz.

FG ile denemedim ama normal oynayışta RTX 3060 Ti ile 1080P yüksek ayarlarda ve DLSS kalite modunda bir sorun yaşamadım.
Şehrin ortasında GPU kullanımım %80'lere falan düşüyor. Müsait olunca FG açıp dener misiniz akıcılığı etkiliyor mu diye? Benimki direkt kötüleşiyor yani.

Steam'deki yorumlarda kimse optimizasyonundan bahsetmemiş neden anlayamadım ama optimizasyonu gerçekten şu an kötü durumdaç ben bile 4060 sistemle High'ta 50 FPS falan aldım. Sonra DLSS quality + Frame Generation açtım 120 130 oldu, sonra bir anda 40'lara düşmeye başladı. Şu anda oynanacak bir durumda değil. Fix yiyene kadar bekleyeceğiz.
FG iş görüyor mu sizde?

Şehrin ortasında GPU kullanımım %80'lere falan düşüyor. Müsait olunca fg açıp dener misiniz akıcılığı etkiliyor mu diye? Benimki direkt kötüleşiyor yani.

Fg açınca da etki etmiyor hocam bir anda FPS 40'lara kadar düşüyor.

Şehrin ortasında GPU kullanımım %80'lere falan düşüyor. Müsait olunca fg açıp dener misiniz akıcılığı etkiliyor mu diye? Benimki direkt kötüleşiyor yani.

Fg iş görüyor mu sizde?

Ben DLSS Q + fg oynadım önce bir iyi gibi oldu 120 130'lara çıktı sonra gece olunca göreve giderken bir anda FPS 40 50'ye düşmeye başladı.

Şehrin ortasında GPU kullanımım %80'lere falan düşüyor. Müsait olunca FG açıp dener misiniz akıcılığı etkiliyor mu diye? Benimki direkt kötüleşiyor yani.
Oyun şu an kurulu değil maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı