S24 FE pilin optimize olmaması normal mi?

RosLy

Decapat
Kek günü
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 11400H, RTX 3050Ti, 16GB DDR4 3200MHz RAM, 512 GB NVMe M.2 SSD
i7 1255U, 16GB DDR4 3200MHz RAM, 512 GB NVMe M.2 SSD
Meslek
IT Destek Uzmanı
Herkese iyi sosyaller. S24 FE 8 Haziran'da aldım cihazı açtım ve kurdum. İlk günlerde ısınmalar oldu ve bunu kurulumdan, cihazın alışma sürecinden, yapay zekadan normal karşılıyordum. Şimdi.

S24 FE Pil.jpg

Cihaz bakımı kısmında optimize et seçeneğine tıkladığımda "pil kullanımı algılanmadı" yazıyor. Bu normal mi?

Hocam ısrar kıyamet aldırdım. Pil süresi benim için çok önemli. İş yerinde telefonu aktif kullanıyorum. Sadece sosyal medyada takılıyorum. Oyun yüklü ama oynamıyorum. 14 gün olursa böyle dediler ama 14 gün geçti ve tek değişen şey günde 1 şarja takmam oldu. 24 saat dolmadan geri şarja takıyorum. (buna gece 12'de yatıp 7'de kalktığım 7 saatlik süreçte hiç bakmamadığımı da katıyorum) biraz korkutuyor. Bu cihazı en az 3-4 yıl kullanacağım diyerek aldım. Pil sağlığı %100 iken böyleyse %90'ın altına düşerse daha kötü olur mu endişesi var içimde.

Tek sıkıntım orijinal Samsung adaptörü kullanmıyorum. Bazı durumlarda orijinal Apple bazı durumlarda orijinal Xiaomi şarj aleti (kutusundan çıkan) bazen ise ara kablosu ile bilgisayardan şarj ediyorum. Bunun da pili etkileyeceğini pek düşünmüyorum. Bakmadığım zaman şarj inanılmaz koruyor kendini. Ama elime alırsam ekran süresi çok korkutuyor.

Hocam ekran süreleri gözünüzü çok korkutmasın. 😄 Cihaz daha neredeyse yeni 1 yıllık olmadı One UI 7'de henüz yeni geldi daha bazı cihazlara bile tam oturmadı. Beklemenizi öneririm güncelleme varsa yapın pil ve performans iyileştirme söz konusu. Pil sağlığı hemen eskimez IPhone'daki gibi, Samsung batarya konusunda gayet iyi. Belkide alışma sürecinde olduğu için bu süreler size az geliyor olabilir. Fakat ileride alışacaksınız bundan emin olabilirsiniz.

Hocam ekran süreleri gözünüzü çok korkutmasın. 😄 cihaz daha neredeyse yeni 1 yıllık olmadı One UI 7'de henüz yeni geldi daha bazı cihazlara bile tam oturmadı. Beklemenizi öneririm güncelleme varsa yapın pil ve performans iyileştirme söz konusu. Pil sağlığı hemen eskimez IPhone'daki gibi, Samsung batarya konusunda gayet iyi. Belkide alışma sürecinde olduğu için bu süreler size az geliyor olabilir. Fakat ileride alışacaksınız bundan emin olabilirsiniz.

Hocam tahminen dediğim gibi yapay zeka ile çıkan bir telefon olduğu için yapay Zeka'nın kullanımı optimize etmesini bekleyeceğim. Foruma da bir danışmak istedim bu süreler normal mi diye. Siz normal diyorsanız benim içim rahat eder. Şahsen hiçbir şeyinden şikayetçi değilim. Biraz ısınıyor. Bataryası optimize olması sürüyor. Harici her şeyiyle efsane bir telefon. iPhone 13 etrafımdakilerden gören biri olarak çok daha iyi olduğuna kefilim.

Bende A36 5G cihazına sahibim. Cihazı alalı 1 ay oldu olacak ilk aldığım zaman %60 seviyelerinde gelmişti ve ilk kurulum, cihaz ayarlamaları falan derken Max 3 Saat'de %0'a kadar dayandı. Pil'in optimize olduğunu düşünüyorum zira oyun oynamıyorum günlük kullanıcısıyım ve yoğun kullanmazsam rahat 1-2 günü çıkarıyor ilk zamanlarda %20-100 aralarında sürekli şarj ettim. Şimdi son 1 haftadır %20-80 aralarında cihazı tutmaya çalışıyorum. Bende ilk aldığım zamanlar sizin gibi biraz korkuyordum fakat artık alıştım. Bugünkü ekran süresi ve pil döngüm bu şekilde. İlk defa bugün bu kadar yoğun kullandım cihazı ve pil kullanımının normal olduğunu düşünüyorum. 😃

Screenshot_20250622_215909_Device care.jpg

Screenshot_20250622_215857_Device care.jpg

Screenshot_20250622_215916_Settings.jpg

Bende A36 5G cihazına sahibim. Cihazı alalı 1 ay oldu olacak ilk aldığım zaman %60 seviyelerinde gelmişti ve ilk kurulum, cihaz ayarlamaları falan derken Max 3 Saat'de %0'a kadar dayandı. Pil'in optimize olduğunu düşünüyorum zira oyun oynamıyorum günlük kullanıcısıyım ve yoğun kullanmazsam rahat 1-2 günü çıkarıyor ilk zamanlarda %20-100 aralarında sürekli şarj ettim. Şimdi son 1 haftadır %20-80 aralarında cihazı tutmaya çalışıyorum. Bende ilk aldığım zamanlar sizin gibi biraz korkuyordum fakat artık alıştım. Bugünkü ekran süresi ve pil döngüm bu şekilde. İlk defa bugün bu kadar yoğun kullandım cihazı ve pil kullanımının normal olduğunu düşünüyorum. 😃

Eki Görüntüle 2518392

Eki Görüntüle 2518391

Eki Görüntüle 2518393

Hocam tekrar konuyu açıyorum. Şarj eriyor %104 kullanımda 4 saat ekran süresi alıyorum ve daha kötüsü sosyal medyada. Oyun oynamadan böyle oluyor. Karanlık mod, 120Hz ekran ve oto parlaklık açık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı