Rehber Dying Light'ı Düşük Sistemde Oynayabilme Rehberi

Merhaba sosyal. Dying Light rehberlerine devam ediyorum. Sadece Dying Light'dan devam etmeyeceğim. Yakında bildiğim başka oyunlar hakkında daha fazla rehberler yapmayı düşünüyorum. Bu rehberin konusu başlıktan görüldüğü gibi düşük sistemde Dying Light oynama rehberi. Çoğu kişi bir oyunu kütüphanesine ekleyip sistem alana kadar tozlu raflarda bekletmiştir. Bunun kurbanlarından birisiyim. Ama uzak bir zamanda düşük sistemle oynamak hakkında bir sürü makale ve video buldum. Ve aldığım bütün bilgileri size ana dilimiz ile anlatacağım. Fakat en az şu bileşenlerin sizde bulunması lazım.

CPU: Dual-Core 1.7 GHz Intel Core i7-2637m RAM: 3 GB DDR3 GPU: NVIDIA GeForce GT 540M

Bu bileşenlerin türevleri en az sizde de olması lazım. Dying Light, ekran kartına önem veren bir oyundur. Çözünürlük ile doğru orantılı olarak FPS akışı alırsınız. Ama işlemci önemsiz değil burada. En az iki çekirdek bir işlemci işinizi görür. RAM kısmına gelirsek aldığım sonuçlar bakımından oyunu 2 GB RAM ile bile oynayabilirsiniz.

şimdi oyun içi ayarlara gelelim.

Eki Görüntüle 626233

Resimdeki gibi ayarlarınızı mininmuma çekmelisiniz. Özellikle AMD kullanıcısı arkadaşlar varsa, illaki vardır, NVIDIA hbao+ ve NVIDIA depth of fıeld ayarlarını kesinlikle kapalı yapmalıdır. Bilgisayarı ortalama olan NVIDIA kullanıcılarının bu ayarları kapatmasına gerek yoktur. Şimdi işin inciğine cıncığına girelim.

daha azaltılmış ayarlar 1

Nexux Mods'u bilen bilir. Oyunlar için özel modlar çıkarıyorlar. Fakat biz modlara bakmayacağız. Oyunumuza özel bir trainer geliştirmişler. Adı Dying Light Manager. Açıklamadan sonra indirmeniz için linkini bırakacağım. Fakat trainer dedim, hile Trainer'ı falan değil. Grafikleri daha detaylı değiştirmenizi sağlıyor. Fakat açılma mesajına dikkat etmelisiniz. Manager'i çalıştırdıktan sonra böyle bir seçenek çıkacak karşınıza. Resimdeki iptal kısmına basarak Manager'e giriş yaparsınız. Diğer seçenekler Manager'i açmaz. İndirmek için nexux Mods'a üye olmanız lazımdır. Üye olmak ücretsizdir. Herhangi bir virüs söz konusu değildir. Site tamamen güvenilirdir. İndirme linki: Dying Light Manager

Eki Görüntüle 626227

İptale basıp açtık. Karşımıza yanlarında grafiklerle alakalı yazı ve kutucuklar çıkacak. Yapmanız gereken ilk şey oyunumuzu dosya konumundan seçmek olacak. Bunu şöyle yapacaığız.

Eki Görüntüle 626228

İşaretlediğim yeri seçin. Daha sonra şu adımları takip edin.

program dosyaları (X86)>steam>steam apps>common>dying light>dyinglightgame klasörünü seçin ve aşağıdaki aç seçeneğine basın.

Eki Görüntüle 626231

Resimdeki gibi yaptığınız düşünerek devam ediyorum. Aşağıdaki resimde işaretlediğim her şeyi siz de aynen işaretleyin. Çizdiğim kısmı real time olarak ayarlayın. Bu işlem önceliğini oyuna verir. Görev yöneticisinden vermek oyunu dondurabilir. No ıntrovideo ise oyuna daha hızlı girmenizi sağlar.

Eki Görüntüle 626232

Oyunu başlatmak için resimdeki launch Dying Light kısmına basın. Oyuna girdiğinizde ayarları ellemeyin. Yoksa en başa dönersiniz.

daha azaltılmış ayarlar 2

Bu kez not defterinden bir şeyler yapacağız. Oyunun çözünürlüğü, renk kalitesi, çimenler gibi daha detaya inip bu ayarları en kısığa alacağız. Oyunun video ayarlarına girebilmek için şu adımları takip edin.

bu bilgisayar>belgeler>dying light>out>settings>video. Videoyu not defteri ile birlikte açın. Ben notepad ++ kullandığım için size oradan daha detaylı göstereceğim. Aşağıdaki ayarları aynen yapın. Not defterimi tamamen kopyalayıp buraya atarsam ayarlarınız karışabilir.

Eki Görüntüle 626237

Gösterdiğim ayarları aynen yapın. Çözünürlüğü isteğe bağlı olarak daha da düşürebilirsiniz. 640x480'e kadar sınırınız vardır. Altına inemezsiniz. Çıkmadan kaydetmeyi unutmayın. Ve Video'ya sağ tıklayıp özelliklerden salt okunur yapın.

Rehberimizin sonuna geldik. Bu ayarlar sadece sistemi yetmeyen kişiler içindir. Ortalama bir bilgisayara sahip insanlar da deneyebilir. Yazılar alıntı değildir. İyi sosyaller.

Kaynakça: Lowspecgamer, nexus mods, Steam makaleleri.
Resimlerde bir aksaklık oldu. Düzeltilmiştir.

Hocam aradan 1 yıl geçmiş ve ben hiç Dying Light oynamadım elime iyi bilgisayar geçti oynamadım pişman oldum şimdi elimde böyle bir PC var.

ATI Radeon HD 3850 (DX10.1 1018MB VRAM) ekran kartı.
Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @2.40GHz 4 çekirdek
4 GB RAM

Sizce bu gösterdiğinizden böyle %20 daha yüksek ayarda oynayabilir miyim?
 
Hocam aradan 1 yıl geçmiş ve ben hiç Dying Light oynamadım elime iyi bilgisayar geçti oynamadım pişman oldum şimdi elimde böyle bir PC var.

ATI Radeon HD 3850 (DX10.1 1018MB VRAM) ekran kartı.
Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @2.40GHz 4 çekirdek
4 GB RAM

Sizce bu gösterdiğinizden böyle %20 daha yüksek ayarda oynayabilir miyim?

Tabii ki oynarsınız. Ben de sistem ön yargısından 1 yıl oynayamamıştım. Şu an aynı sistemle hala oynuyorum.

250 saate yakın oynayabildiysem bu ayarlar sayesindedir. Sizin sisteminizde de işe yarayacaktır.
 
Tabii ki oynarsınız. Ben de sistem ön yargısından 1 yıl oynayamamıştım. Şu an aynı sistemle hala oynuyorum.

250 saate yakın oynayabildiysem bu ayarlar sayesindedir. Sizin sisteminizde de işe yarayacaktır.

Çok teşekkür ederim içim bir mutluluk doldu tekrar teşekkürler iyi akşamlar. :)
 
Bunu yapmak yerine Geforce Now satın almayı yeğlerdim. Güçlü internetiniz yoksa bilinen VPN'lere para vererek yada VDS satın alıp VPN sunucusu kurarak bu sorunu çözerdim.
 
Bunu yapmak yerine GeForce NOW satın almayı yeğlerdim. Güçlü internetiniz yoksa bilinen VPN'lere para vererek ya da VDS satın alıp VPN sunucusu kurarak bu sorunu çözerdim.

Hocam GeForce NOW çok önceden yükledim ama sürekli aramıza katılın diyor oyun oynamaya kalkınca bende kullanmıyorum. :(
 

Hocam bugün yükledim açtım ama sadece Dying Light Manager'ı açtım ve oradaki ayarları yaptım daha azaltılmış ayarlar kısmını yapmadım bu hatayı alıyorum?

resim_2021-05-09_165150.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı