e-Devlet dışı nakil olmak

xNARKOZx33

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sorum şu. Ben e-Devlet üzerinden nakil yapiyorum ama çok fazla sıra oldugu icin sıra bir bana gelmiyor. Simdi ben nakil olmak istedigim okula velim ile gitsem nakil olabilir miyim direkt?

Merhaba arkadaşlar sorum şu. Ben e-Devlet üzerinden nakil yapiyorum ama çok fazla sıra oldugu icin sıra bir bana gelmiyor. Simdi ben nakil olmak istedigim okula velim ile gitsem nakil olabilir miyim direkt?
Sıra onla alakalı değil obp ile alıyorsa okul obpsi senden yüksek olanlar öne geçiyor ve ay sonu onlar giriyor. Sorunuza gelirsek olmaz.

Öncelikle nakili aynı tür okuldan başka bir tür okula mı yoksa bulunduğun okuldan başka bir okula mı taşımak istiyorsun?
Örnek: Meslekten Anadolu'ya geçiş veya kendi okulundan aynı kritere sahip başka bir okula geçiş vb.
eğer durum ilki ise belirli dönemlerde okula dilekçe yolu ile başvuru yapılır
İkinci durumdan ise okul sıralamaya puan durumuna senin acileyetine ev adresine ve disiplin durumuna göre kontenjan dahilinde belirli tarihler arasında alım yapar.
Kısaca bu durumda eğer bir tanıdığınız yoksa ve elbette burada bellirli durumlar var istediğiniz okulun kontejan ve kapasite bilgileri de göz önüne alınarak değerlendirme yapılması gerekir. Bunları bilmeden yorum yapmak doğru olmaz.
Sonuç olarak tanıdık veya sözü geçen tanıdığın varsa bu süreçte işine yarar yoksa üzgünüm işin zor

Hayır. Sıra her okul için geçerlidir. Puanı yüksek olandan düşük olana bir sıralama vardır. Kontenjan açıldıkça en yüksek puanı olan kişiler sıradan nakil olur. Okula da gitsen milli eğitime de gitsen sistemi değiştirmezler. Münferit durumlar hariç (doğal afet, memur ailenin tayin olması, milli sporcu olmak vb.) e devletteki sırayla nakil gerçekleşir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı