Çözüldü "e-Devlet kapısı şifrenizle giriş yapılmıştır" mesajı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Finn Balor

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Az önce "ıbbmezdaıbs" üzerinden "e-Devlet kapısı şifrenizle giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse kontrol ediniz..." şeklinde bir mesaj geldi. Mesajın sonunda da link vardı. Google'dan mesajı aratınca çıkmadı ancak Twitter'a "ıbbmezdaıbs" yazınca birkaç kişiye daha bu mesajın gittiğini gördüm. Muhtemelen toplu olarak yolladılar çünkü tweetler yeni atılmış. Tabii ki tıklamadım mesajdaki linke ancak insan yine de bir şüpheye düşüyor. Dolandırıcılık olduğu belli ancak size de geldi mi acaba?

Düzenleme: Aynı anda bir konu daha açılmış ve bu mesajın dolandırma amaçlı olduğuna dair cevaplar verilmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
E-devlet şifresini değiştirdik ama acaba telefona virüs atıp banka hesap bilgileri vb. erişme ihtimalleri var mı sizce?

Merhaba,

Az önce "ıbbmezdaıbs" üzerinden "e-Devlet kapısı şifrenizle giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse kontrol ediniz..." şeklinde bir mesaj geldi. Mesajın sonunda da link vardı. Google'dan mesajı aratınca çıkmadı ancak Twitter'a "ıbbmezdaıbs" yazınca birkaç kişiye daha bu mesajın gittiğini gördüm. Muhtemelen toplu olarak yolladılar çünkü tweetler yeni atılmış. Tabii ki tıklamadım mesajdaki linke ancak insan yine de bir şüpheye düşüyor. Dolandırıcılık olduğu belli ancak size de geldi mi acaba?

Düzenleme: Aynı anda bir konu daha açılmış ve bu mesajın dolandırma amaçlı olduğuna dair cevaplar verilmiş.

Konuyu okuyan arkadaşlar bu tarz SMS'lere sakın itibar etmeyin, hele ki linklere sakın tıklamayın. Dolandırıcılar SMS işini abarmış bu aralar.

Ben tıklamadan sildim direk mesajı şifre değiştirmeye gerek var mı ki. Zaten iki aşamalı güvenlik var telefon izin olmadan başka yerden giriş olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı