Çözüldü E diskinden C diskine alan aktarmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Üniversite Öğrencisi
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO Plus
Anakart
MSI B450M Mortar Max
Formattan sonra Windows 10 yüklediğimde C sürücüsüne 120GB verdim. 1TB SSD var yeter diye az alan ayırdım şimdi alan yetmiyor boşaltamıyorum artık çöpleri sildiğim halde. Bazı programlar inatla C sürücüsüne kuruluyor konumunu falan değiştirdiğim halde illa program Files'e yüklenmeleri gerekiyor herhalde. Disk yönetimi kısmından da yapılmıyor. Format atıp yapmam gerek galiba. 3. parti yazılımı da kullanmak istemiyordum veriler silinir falan diye ama mecbur kalıyorum artık. Güvenilir program önerebilecek var mı ya da programları bozmadan program data, files gibi dosyaları E sürücüsüne taşımanın yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bölümü küçültüp taşımanız gerek, Gparted ile yapabilirsiniz.
Bütün bölümü taşıyacağınız için bu işlem uzun sürer.

Gparted ISO'sunu indirip bir USB belleğe yazın ve bilgisayarı USB bellekten başlatın.
Disk genişletme yapabilirsiniz ama D'den C'ye. Yani komşu sürücüden.
Ya da D'yi küçültüp C'ye aktarabilirsiniz.

Ben yazdım ya zaten onu olmuyor denedim diye. Küçülttüğüm zaman genişletme seçeneği aktif olmuyor format atmak gerekiyor diyorlardı. Ne yaparsam yapayım o seçenek aktif olmuyor.

Bölümü küçültüp taşımanız gerek, Gparted ile yapabilirsiniz.
Bütün bölümü taşıyacağınız için bu işlem uzun sürer.

Gparted ISO'sunu indirip bir USB belleğe yazın ve bilgisayarı USB bellekten başlatın.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı