Çözüldü E-kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Sorum başlıktaki gibidir arkadaşlar. e-Devlet'te gerek yok yazıyor fakat sabah gazetesinin bugün yayımladığı haberde okula gidilmesi gerekli diyor, kafam karıştı.

Ayrıca bir sorum daha olacak. Ege üniversite turizm rehberliğini kazandım. 1 sene hazırlık zorunluymuş fakat hazırlık muafiyet sınavları varmış. Muafiyet sınavı 15 Eylül'de olacakmış üniversitenin websitesinden baktığımda. Okullar ise 13 Eylül'de açılıyor, bir karmaşa olmaz mı? Çünkü hazırlık okuyacaksam eğer fakülte İzmir/Bornova'da oluyor fakat hazırlık sonrası turizm fakültesi Çeşme'de.
@333365

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
E-Devlet'ten kayıt yaptırdıktan sonra üniversiteye gitmenize gerek yok, hazırlık sınavını olduktan sonra eğer geçerseniz direkt 1.sınıfa kaydınız yapılır.
Aynı sorunu bende dünden beri düşünüyorum kimisi gitmelisin diyor kimisi gitmene gerek yok diyor ayrıca e-Devlet'ten kayıt olduktan sonra ayrıyeten okula diploma vs belge götürmemiz gerek mi bunun da cevabını bulamadım

E-Devlet'ten kayıt yaptırdıktan sonra üniversiteye gitmenize gerek yok, hazırlık sınavını olduktan sonra eğer geçerseniz direkt 1.sınıfa kaydınız yapılır.

Çözüm
e-Devlet'ten kayıt yaptırdıktan sonra üniversiteye gitmenize gerek yok, hazırlık sınavını olduktan sonra eğer geçerseniz direkt 1.sınıfa kaydınız yapılır.

Benim bölümümde hazırlık sınıfı yok fakat merak ettiğim, yüz yüze kayıtta istedikleri belgeleri e-Devlet üzerinden kayıt yaptıktan sonra da okula ulaştırmamız gerekiyor mu?

Hocam, benim üniversitem yüz yüze istiyor. Gideceğiniz üniversitenin sosyal medya hesabı varsa kayıt şartlarını atmasını isteyebilirsiniz.

@Deparniux, istenilen belgeleri illaki okula ulaştırmanız gerekiyor yoksa kaydınız oluşturulmaz.

Ben de merak edıyorum. Kazandım, e-Devlet'ten kaydı yaptım fakat sonrasında üniversiteye 10'una kadar gidip asıl kaydı yaptırmaya gerek var mı yoksa sadece istenilen belgeleri gotursek yeterli mi diye düşünüyorum.

@viper9, istenilen belgeleri götürmen yeterli.

Okuldan okula göre değişmekle beraber çoğu okul için böyle bir şey yapmaya gerek yok. Bir kısmı 4-8 Eylül'e kadar e-Kayıt yapma imkanı sunuyor ve buradan kayıt yaptıktan sonra başka hiçbir şey yapmanıza gerek kalmayacak. Dediğim gibi, üniversiteden üniversiteye göre değişen bir şey.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı