Teretdütün varsa garanti git eğer derslerin iyi değilse her gün en azından 1 dersine 2 saat vakit ayır yok ne dersle işim var ne okulla diyorsan yapabildiğin kadar devamsızlık yap 10 15 sene kıçımızı tahtaya yapıştırıyorlar yok performans ödevi yok proje ödevi işlediğin konuların tekrarları bir de ders çalışmayıp güzel bir üniversite tuttaramazsan veya kendine inancını isteğini kaybedersen geçmiş olsun derim anlatayım dedim belki 1000'i aşkın sayfa yazı yazmışımdır defterlere not almışımdır proje, performans ödevleri hazırlamışımdır sonuç adamakıllı ders çalışmadım lanet bir lise kazandım üstüne yetmedi sınıfta kaldım yetmedi zorbalık yaptılar bıraktım ders çalışmak çok önemli ben ortaokulda kendi halinde kavrulan biriydim orada da zorbalığa maruz kaldım ne proje ödevleri performans ödevleri hazırladım ne notlar aldım hepsi boşa gitti önemli olan ders çalışmak özelliklede doğru zaman doğru sınavlara lise ve üniversite gibi geleceğini şekillendiren sınavlara falan sınavlarına gerisi boş. Hiç devamsızlık yapmazdım şimdiki aklımlada şunu diyorum bir halta yaramadan kaldım keşke yapabildiğim kadar devamsızlık yapabilseydim tabii ki evde derslerine sık sık çalışacaksan.