e-Okul not girişi ne zaman kapanıyor?

Okul idareleri karne günü mesai bitimi ve o gün bitimine kadar notları değiştirebilir. Müdürlük yaparken karne günü karne dağıtılırken farkedilen yanlış not girişi sebebiyle yeniden karne basmıştım. Bakanlık ya mesai bitimi ya da hün sonunda not değişikliğini kapatıyor.
Bakanlık not değişikliğini kapatıncaya kadar okul idaresi öğretmenlerin not değiştirme yetkisini kapatıp açabilir. e-Okul'da idareciler alt kullanıcı grubu (öğretmenler) oluşturup, onlara çeşitli yetkiler verip alabiliyor. Bu alt gruplara verilen yetkiler sekme ve alt sekme gibi tarif edilebilir. Gruba (öğretmenlere) not sekmesi altında notu görüntüleme, kaydetme, yazdırma gibi yetkiler verilip alınabiliyor.
Mesela ilkokul öğretmenlerine idareciler devamsızlık sekmesinde devamsızlık görüntüleme, kaydetme, yazdırma yetkilerini ister hepsini ister bazılarını verebiliyor.
Bazı acemi idareciler not girişi yetkisiyle birlikte yazdırma yetkisi de verebiliyor. Öğretmen yazıcıdan karne basabiliyor yani.
Sistem böyle işliyor.

Bunu öğrendiğim iyi oldu :D
Az önce matematik hocama yazdım sözlüyü yükseltmesi için tam olarak şunu dedi:
" Saçmalama olamaz tabii ki" Bunu duyunca kesin sınıfta kaldım dedim.
Biyoloji hocama sorduğum zamam yarın okulda bakacağım dedi. Umarım not bi' nebze de olsa yükselir :)

@szoboszlaii kaldı ki gerçekten vermek istese arkadaşı sormak zorunda bıraktırmazlardı. Evet, ortalamayı bilemiyor hocalar ama öğrencilerin notlarını görebiliyorlar. Bir öğrencinin hangi belgeyi alabileceğini az çok tahmin edebilirler zaten notlardan. Tahmini de tam doğru yapamasalar da varsın hediyem olsun der geçerdi. Ben not verme gibi niyetlerinin olduğunu açıkçası sanmıyorum.

Ne yazık ki dediğiniz gibi oldu hocam. :(

Technopat Haberler

Geri
Yukarı