Benim okulumda çok fazla "Ben kimim?" filmini izleyip hackerliğe özenen bir arkadaşım var. Nasıl yapmış bilmiyorum ama e-okulu kırdığını söyledi, notları falan değiştirebiliyor bizzat kendim gördüm ve sınıf arkadaşlarımın TC kimlik gibi bütün bilgilerini görebiliyoruz. Ama not değiştirip sonradan düzelttik eğer not değişirsek anlarlar mı? Anlarlarsa disiplin suçu yer miyiz? (Lise 1)
Benim okulumda çok fazla "Ben kimim?" filmini izleyip hackerliğe özenen bir arkadaşım var. Nasıl yapmış bilmiyorum ama e-okulu kırdığını söyledi, notları falan değiştirebiliyor bizzat kendim gördüm ve sınıf arkadaşlarımın TC kimlik gibi bütün bilgilerini görebiliyoruz. Ama not değiştirip sonradan düzelttik eğer not değişirsek anlarlar mı? Anlarlarsa disiplin suçu yer miyiz? (Lise 1)
Böyle bir olayı önceden duymuştum. Öğeyi denetleme olmadan yapanları...
Bir öğretmenin e-okul bilgilerini kullanarak giriş yaparak değiştirmişlerdi. Cezayı tam hatırlamıyorum ama disiplin minimum alacağın ceza olur.
Öğeyi denetle ne zamandan beri suç oldu yahu. Öğeyi denetleme değil de, öğretmenin bilgilerini ele geçirmişse ve kafasına göre işler çeviriyorsa, hocanın dikkatine takılır ve bunu e okulun helpdesk'ine şikayet eder. Sonucunu söylememe gerek var mı ?
Öğeyi denetle ne zamandan beri suç oldu yahu. Öğeyi denetleme değil de, öğretmenin bilgilerini ele geçirmişse ve kafasına göre işler çeviriyorsa, hocanın dikkatine takılır ve bunu e okulun helpdesk'ine şikayet eder. Sonucunu söylememe gerek var mı ?
Aslında biz 50 olan notu 100'e çıkarmak gibi şeyler yapmayacağız 50 ise 55 yapacağız. Şuan 3 öğretmenin giriş bilgileri bizde, hocalar şifrelerini çok basit koymuşlar. Şuanlık not değiştirmedik ihtiyaç olursa belki değişiriz.
Benim arkadaş müdür yardımcısının e-okuluna girdi bi şekilde şifresini değistirdi. Müdür yardımcısı onun yaptığını öğrendi hem dava açtı hem de okuldan attı. Karar senin. [emoji23]
Giriş yapılan bilgisayarın bütün bilgilerini ve IP adresini E-Okul sisteme kaydediyor. Şikayet edilirseniz sıkıntı büyük. Devlete zarar vermeden suçlanırsınız.