E-posta adresi hacklendi

yagizdaday

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Tulpar v19.2

-İntel Core I7 10750H
-Nvidia RTX2060 6GB
-16 GB (2x8) RAM
-512 + 512 M2, 480 2.5" SSD
Meslek
Öğrenci
Birkaç gün önce e-posta adresim muhtemelen hacklendi ve çoğu hesaplarıım çalındı, bazılarını geri alabildim fakat hala çalınmaya devam ediyor. Yapacak bir şey bulamadığım için aklıma kullandığım hesaplardaki e-posta adresimi değiştirip çalınan e-postayı silmek geldi. İşe yarar mı yoksa hesabı silmeme rağmen şifrelerim vs. gözükmeye devam eder mi?

Birkaç gün önce e-posta adresim muhtemelen hacklendi ve çoğu hesaplarıım çalındı, bazılarını geri alabildim fakat hala çalınmaya devam ediyor. Yapacak bir şey bulamadığım için aklıma kullandığım hesaplardaki e-posta adresimi değiştirip çalınan e-postayı silmek geldi. İşe yarar mı yoksa hesabı silmeme rağmen şifrelerim vs. gözükmeye devam eder mi?
Devam eder.

e posta değiştirdikten sonra diğer hesaplardaki şifreleride değiştir yeni e posta ile o zaman sıkıntı olmaz göremez.

Sıfırdan bir e-posta açıp o hesapları o e-posta üstüne al şifreyi şu ana kadar kullanmadığın bir şifre yap ve 2 faktörlü doğrulamayı kesinlikle aç.

Önce kullandığın ağ, aygıt ve bilgisayarların güvenliğini sağla.
Belki bağlandığın ev ve başka ağlarda, birisi paketleri gizli dinliyor olabilir.
Kullandığın akıllı aygıtlarda (Dışarıdan yüklenmiş APK dosyalarından gelen zararlı yazılımlar, keylogger, RAT vb olabilir)
Kullandığın bilgisayarda zararlı yazılımlar olabilir
Sonra temiz bir aygıttan hesaplarını kurtarmaya dene veya yeni hesap aç.

Son düzenleme:
Bu bağlantıdan Kaspersky freeyi indirin ve bilgisayarınız güvenli moddayken tam tarama gerçekleştirin. Sistemdeki virüsleri silmeden şifre veya mail değiştirmeniz hiçbir işe yaramaz.
Tarama bittikten sonra virüsleri silecektir. Ardından tüm hesaplarınızın şifrelerini değiştirip 2 adımlı doğrulama ekleyin. Çalınan hesapları destek sayfalarından kurtarmaya çalışın. Şüpheli sitelere girmekten kaçının, aktif bir Anti-Virüs kullanın (önerim linkini attığım Kaspersky'dir, ücretli/ücretsiz versiyonunu kullanabilirsiniz.)
Her yerde farklı şifre kullanmaya dikkat edin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı