Çözüldü E-postaya kayıtlı tüm hesaplar çalınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Blue Lord

Hectopat
Daha fazla  
Önce Epic Games, Ubisoft, EA derken şimdi de baktığımda Steam hesabımın çalınmış olduğunu gördüm. E-postamın ve Epic, Ubisoft, EA hesaplarımın şifrelerini tek tek değiştirdim ve iki faktörlü doğrulama ekledim fakat Steam hesabımın önce Gmail sonra telefonu ve son olarak da şifresi değiştiği için herhangi bir işlem yapamadım. Yardım çünkü bunlar duracak gibi durmuyor ve sabahtandır farklı farklı hesaplarımı çalmayı deniyorlar. Çözüm olarak ne yapmam lazım? RAT mı oluyor bu?

Çözüm
Kaspersky satın aldım ve taratacağım bilgisayarı birazdan. Hesaplarımı nasıl geri alacağım bilmiyorum. Diyelim ki virüs çıktı, sonraki adım olarak ne yapacağım?
Virüs çıkarsa temizleyin Kaspersky ile. Üstüne Malwarebytes ile de bir tarama yapın. Sonrasında da garanti olarak temizlenmesi için format atabilirsiniz.

Google Drive vb. bulut platformlara önemli bilgileri yedekleyip USB ile format atmanızı öneririm. Sonra da tüm şifreleri değiştirip 2 adımlı doğrulamaları açın hesaplarda.

Hesapları da kurtarmak için mesela Steam hesabı için Steam desteğe yazarsınız. Geri alma adımlarına pek hakim değilim.
Tamamdır hocam ben dönüş yaparım. USB ile atıyorum hocam bende Windows 10 u kurup. Çalabildiği sadece Steam hesabım oldu. Onu da temiz kurulumdan sonra almayı deneyeceğim. Teşekkür ediyorum hepinize.

Tamamdır hocam ben dönüş yaparım. USB ile atıyorum hocam bende Windows 10 u kurup. Çalabildiği sadece Steam hesabım oldu. Onu da temiz kurulumdan sonra almayı deneyeceğim. Teşekkür ediyorum hepinize.
Rica ederim. Geri dönüş yapmayı unutmayın formattan sonra. Bu arada tüm şifreleri değiştirip 2 adımlı doğrulamayı kesinlikle yapın.

Rica ederim. Geri dönüş yapmayı unutmayın formattan sonra. Bu arada tüm şifreleri değiştirip 2 adımlı doğrulamayı kesinlikle yapın.
Hocam format attım. Durum şöyle ki çalındığı esnada çalınan tüm hesapların şifresini değiştirdim zaten. Buna e posta hesabımda dahil. Geri kalan hesapları da çalacaklarını düşünmüyorum zaten. Sizce yeniden değiştirmem gerekir mi?

Steam hesabımı aldım bu arada. Yardım eden herkese tekrar teşekkür ediyorum.

Hocam format attım. Durum şöyle ki çalındığı esnada çalınan tüm hesapların şifresini değiştirdim zaten. Buna e posta hesabımda dahil. Geri kalan hesapları da çalacaklarını düşünmüyorum zaten. Sizce yeniden değiştirmem gerekir mi?

Steam hesabımı aldım bu arada. Yardım eden herkese tekrar teşekkür ediyorum.
Formattan sonra şifresini değiştirdiğiniz hesapların şifresini yeniden değiştirmeye gerek yok. Steam hesabınızı da geri aldığınıza sevindim. İyi günler.

Tüm önemli şifreleri tek tek değiştirdim. Dünden beri uğraşıyorum. İnternetten bir şey indirmiyordum hiç fakat birkaç gün önce Türkçe yama indirdim. Önerilmişti ve güvenilir duruyordu. Belki ben yanlış indirdim ya da hata yaptım kimsenin hakkı yemek istemem fakat söylemek istediğim lütfen internetten bir şey indirirken dikkat edin. Benim gibi güvenmeyin. Sonra siz uğraşırsınız. İyi sosyaller ☺️

Tüm önemli şifreleri tek tek değiştirdim. Dünden beri uğraşıyorum. İnternetten bir şey indirmiyordum hiç fakat birkaç gün önce Türkçe yama indirdim. Önerilmişti ve güvenilir duruyordu. Belki ben yanlış indirdim ya da hata yaptım kimsenin hakkı yemek istemem fakat söylemek istediğim lütfen internetten bir şey indirirken dikkat edin. Benim gibi güvenmeyin. Sonra siz uğraşırsınız. İyi sosyaller ☺️
Her şeye güvenmemek gerek. Artık daha dikkatli olun ve dosya kuracakken EXE ise VirusTotal'de taratıp burada konusunu açabilirsiniz. İyi günler dilerim tekrardan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı