E-SIM mantıklı mı?

Yer
İstanbul
Yarın akşam Vodafone taahhüdüm bitiyor hat 8 yıldır babamın üstüne ancak ben kullanıyorum üstüme de almadım. Babamda Turkcell e-SIM başvurusu yaptı.

Umarım 48 saat içinde gelir yoksa Vodafone tarifem bitince ekstra bir şey keser mi bilmiyorum yani Turkcell'e geçmem uzun sürerse yaptığım konuşmalar, internet harcamam neye göre hesaplanacak?

Paket seçildi e-Devlet kimlik fotoğrafı verildi onay bekleniyor ancak e-SIM onun adına kayıtlı yine bana gelen SMS, aramaları görebilir mi cihazı takip edebilir mi?

Cihazı e-SIM'e kayıt ettirdiyse cihazı ben satın almıştım benim üstüme yani.

iPhone 15 modelinde internet vs. kapalıyken e-SIM çalışır mı, daha fazla şarj tüketir mi bilen varsa çok sevinirim.

Yarın akşam Vodafone taahhüdüm bitiyor hat 8 yıldır babamın üstüne ancak ben kullanıyorum üstüme de almadım. Babamda Turkcell e-SIM başvurusu yaptı.

Umarım 48 saat içinde gelir yoksa Vodafone tarifem bitince ekstra bir şey keser mi bilmiyorum yani Turkcell'e geçmem uzun sürerse yaptığım konuşmalar, internet harcamam neye göre hesaplanacak?

Paket seçildi e-Devlet kimlik fotoğrafı verildi onay bekleniyor ancak e-SIM onun adına kayıtlı yine bana gelen SMS, aramaları görebilir mi cihazı takip edebilir mi?

iPhone 15 modelinde internet vs. kapalıyken e-SIM çalışır mı, daha fazla şarj tüketir mi bilen varsa çok sevinirim.

Taahhüt konusunda normalde paketi alırken küçük açıklama şeklinde yazıyor. Örnek: 12 ay 300 TL taahhüt bitince 900-1000 veya daha da fazla absürt rakamlar çıkabiliyor. Benim faturam 105 TL ama taahhüt bitince aylık 2000 civarı yazıyordu diye hatırlıyorum ama tam emin değilim. Absürt rakamlar çekeceğine eminim ama. Diğer konular hakkında pek bir bilgim yok üzgünüm 🙂

Bir sıkıntı yaşamazsınız. Bizzat ben 6 ay gibi bir süre Turkcell e-SIM kullandım. Şehir içinde SIM kartlı telefonlar ne çekiyorsa aynı çekimi alırsınız. Onun dışında şehirler arası yolculukta 2-3 baz istasyonunda, benim telefonum 3G çekerken SIM kartlı cihazlar LTE çekiyordu. Ve bu dönüş yolculuğunda da oldu yani anlık bir şey değildi. Benim deneyimlerim bunlar, bence günümüzde telefonun çalınması ve SIM kart bozulma gibi riskleri, e-SIM en aza indiriyor kesinlikle tavsiye ederim.

Bir sıkıntı yaşamazsınız. Bizzat ben 6 ay gibi bir süre Turkcell e-SIM kullandım. Şehir içinde SIM kartlı telefonlar ne çekiyorsa aynı çekimi alırsınız. Onun dışında şehirler arası yolculukta 2-3 baz istasyonunda, benim telefonum 3G çekerken SIM kartlı cihazlar LTE çekiyordu. Ve bu dönüş yolculuğunda da oldu yani anlık bir şey değildi. Benim deneyimlerim bunlar, bence günümüzde telefonun çalınması ve SIM kart bozulma gibi riskleri, e-SIM en aza indiriyor kesinlikle tavsiye ederim.
E-sim kaç ay kullanabilirim ? Cihaz Yurt dışı değil onlarda 4-6 ay deniliyordu sanırım.

E-sim kaç ay kullanabilirim ? Cihaz Yurt dışı değil onlarda 4-6 ay deniliyordu sanırım.
Önce şunu anlamalısın: eSIM'in fiziksel SIM karttan hiçbir farkı yok. Sadece fiziksel bir cismi telefona sokmuyorsun hepsi bu. Süre müre yok, niye böyle bir şey olsun?

Yurt dışı cihazlarında bu e-simle ilgili bir olay vardı ya aklıma o geldi sadece.
Yurt dışı cihazların olayı da eSIM değil aslına bakarsan. İnsanlar bilmedikleri için konuyu eSIM'e bağlıyor veya eSIM'in kapandığını zannediyorlar. Yurt dışı cihazlarda süresi dolan ve kapanan şey eSIM değil IMEI numarası. Bambaşka şeyler.

Neyse, eSIM kapanmaz kısacası.

Sen vergini ödemişsin. Onlar yurt dışı cihazları ilgilendiriyor, boş ver.
Yurt dışı cihazların olayı da eSIM değil aslına bakarsan. İnsanlar bilmedikleri için konuyu eSIM'e bağlıyor veya eSIM'in kapandığını zannediyorlar. Yurt dışı cihazlarda süresi dolan ve kapanan şey eSIM değil IMEI numarası. Bambaşka şeyler.

Neyse, eSIM kapanmaz kısacası.
Anladım teşekkür ederim.

Bu e-sim daha fazla şarj tükezmez sanırım bide normal sim neyse buda aynısı ekstra birşey yok dediğiniz gibi.

Arkadaşım sanırım beni yemeye çalıştı e-sim sahibi herşeyini görür telefon sistemine yazılım atıyorlar vs diyerekten :D

Anladım teşekkür ederim.

Bu e-SIM daha fazla şarj tükezmez sanırım bir de normal SIM neyse bu da aynısı ekstra bir şey yok dediğiniz gibi.

Arkadaşım sanırım beni yemeye çalıştı e-SIM sahibi her şeyini görür telefon sistemine yazılım atıyorlar vs diyerekten :D
Yok artık. :D

Yaklaşık 2 senedir e-SIM kullanıyorum. İkinci hat olarak da fiziksel SIM kullandım bir dönem. Şu anda hala e-SIM kullanmaya devam ediyorum. Hattım Turkcell ve hep öyle oldu. Hiçbir sorun yaşamadım. Yalnız şunu belirtmem gerekiyor ki e-SIM konusunda en sorunsuzu Turkcell. Kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunu.

e-SIM'e geçme konusunda web sitesi üzerinden kolaylıkla hattımı taşıyabiliyorum Turkcell'de.

Vodafone tarafında e-SIM için bayi bayi dolaşmak zorunda kaldım. Bursa'da yaşıyorum, sadece büyük bir AVM içerisindeki Vodafone bayisinde bulabildim e-SIM. Sıradan bir QR kod için bayi bayi dolaşmak çok saçma değil mi? Ayrıca okuduğum şikayetler ve deneyimlerime göre Vodafone'dan aldığım QR kodunu tanımladıktan sonra silip tekrar tanımlamam gerekmişti bir sebepten dolayı. Tekrar tanımlamaya çalıştığımda QR kod ile aktifleşmedi. Kısacası QR kod patladı. Para verip tekrar QR kod almak zorunda kaldım.

Turk Telekom tarafında ise QR kodu bayideki çalışanlar kendileri okutuyor. Bana QR kod verilmedi. Bir şey olsa e-SIM'i başka bir cihaza taşımak istesem her seferinde bayiye gitmek zorunda kalacağım. Bu sebepten Turk Telekom hattımı uzun sürmeden kapattım.

Turkcell hem QR kodu sizinle paylaşıyor hem de silip tekrar tanımlamak istendiğinde sorunsuz bir şekilde tanımlanıyor. Bir sebepten QR kod patlarsa müşteri hizmetlerini arayarak mail adresinize yeni QR kodu talep edebiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı