E-Spor İçin Fare Önerisi

Alabilirsiniz hocam memnun kalırsınız umarım.

Yaşının 13-14 ve rank'ının gümüş olduğuna eminim ama kanıtlayamam. Şimdi moda oldu FPS oyununa başlayan kendini E-Sporcu ilan ediyor.
Bunun yaşıyla, rankıyla, oynadığı oyunla ya da e-sporcu olup olmadığıyla ne ilgisi var? Bu forumda kimse yaşını, yaşadığı yeri, yaptığı işi vs. belirtmek zorunda değil, sen de tahmin etmek zorunda değilsin. Arkadaş mouse önerisi istemiş, biz de öneriyoruz. Eğer konuya bir yardımın dokunmayacaksa gelip burada gereksiz yorum yapmanın manası var mı?

Profesyonel oyuncu değilim. CS:GO'da da en fazla LEM'e kadar çıktım. Ancak fareler konusunda bayağı tecrübeliyim.
Bir sürü fare kullandım. Sırasıyla: G300s, G102, G305, G Pro Wireless, Pulsefire Dart, Pugio II, Viper Mini, Viper Ultimate, Rival 3 Wireless, Aerox 3 Wireless, G Pro X Superlight, Aerox 3 2022 Wireless, MSI GM41 Clutch Wireless.
Bu markalar arasında sıfır hali en az sorunlu olan marka Logitech'ti, diğer markaların hepsinin sıfır ürünlerinde minik minik hatalar vardı, özellikle SS farelerinde.
Şu anda GM41 ve GPX'i iş-ev farelerim olarak kullanıyorum ve ikisi de mükemmel fareler en ufak bir gecikme veya takılma yok. Fakat Aradaki 10-12g'lık ağırlık farkı çok fark yaratıyor. 800-1200 DPI gibi değerlerde kullanacaksan cidden hafif bir fare kullanman şart, GM41'in 74g olması bile ağır geliyor GPX'in 63g'lık ağırlığından sonra.
Kablo ile sorunun yoksa Endgame XM1r, Xtrfy M42 veya HyperX Pulsefire Haste alman mantıklı olur. Ancak illa ki en iyisi olsun, kablosuz olsun diyorsan zaten en iyi CS:GO/Valorant oyuncuları da G Pro X Superlight kullanıyorlar.

Benim önerim razer viper 8k. Fps oyunlar icin kablosuz mouselari unutun derim. Tabiki en önemlisi elinize uygun olmasi ama suan piyasadaki en iyi ve en hizli mouse razer viper 8k. Rting diye bir ingilizce site var. Orada mouse latency degerlerini ve testlerini görebilirsiniz. Diger oyuncularin yada espor oyuncularin ne kullandigina bakmayin pek. Bir cogunun sponsorluk anlasmalari felan oluyor.

8k destekleyen oyun sayısı çok az benim bildiğim. Viper 8K gereksiz.

Alabilirsiniz hocam memnun kalırsınız umarım.
hocam battık vallahi 1700dü. 2 gün önce 2015 TL olmuş vatanda indirimi bekledim gibi.
Hocam konuşuyor boş boş, bırakın cevap bile vermeyin. Gelmiş yaşa ranka konuşuyo. Zaten forumda toxic atacak kadar küçük bir arkadaş belli ki.
Yani superlight almak istiyodum açıkcası ama kablolu işime gelir mi aynı fiyatta çok fark yaratır mı

SuperLight alabiliyorken bunlara bakmak aptallık olur. Superlight güzeldir. İsterseniz Viper Ultimate´de bakabilirsiniz.

Tabiki ama yanilmiyorsam valorant, cs go destekliyor. Ama dedigim gibi mouse individuell kisiden kisiye farkli. Suan tr fiyatina baktim evet biraz abarti pahaliymis. Deathadder v2 mantikli olabilir.

SuperLight alabiliyorken bunlara bakmak aptallık olur. Superlight güzeldir. İsterseniz Viper Ultimate´de bakabilirsiniz.
sizce peki hocam viper mı superlight mı?
Tabiki ama yanilmiyorsam valorant, cs go destekliyor. Ama dedigim gibi mouse individuell kisiden kisiye farkli. Suan tr fiyatina baktim evet biraz abarti pahaliymis. Deathadder v2 mantikli olabilir.
hocam kablosuz düşünüyorum şimdilik ve 2000tl kablosuz Deathadder V2 Pro yani onu alacağıma viper ultimate daha mantıklı gibi Razer tarafında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…