Tier 4, tier 5 takımda olunca e-sporcu oluyorsak bende e-sporcuyum. FACEIT'de 10 level e-sporcular var o zaman.
E-sporcu dediğimiz kişiler, bu işi aktif olarak yürüten ve sık sık antrenman yapan kişilerden oluşuyor.
Valorant'ta bile liglere katılmak için eskiden diamond 1 ve üstü hesap istiyorlardı, şu an durum ne bilmiyorum ve bıraktım.
E-sporcu olmak istiyorsan önce takım oyununu öğren, sonrasında 2K saat üstüne çıktığında 'Game sens'inin oturacağını varsayıyorum' oyunu içinde yaşarsın. Rakibin çıkacağı yerlere peek alıp One tep atarsın.
Heh işte bunları yaptıktan sonra profesyonel arenada, senden daha iyi veya aynı seviyedeki oyuncularla rekabet dolu bir kapışma yaşarsın.
Herkes e-sporcu olmak istiyor. Fakat şöyle bir durum var, Valorant'dan örnek vereceğim.
600Rr'a çıkmış bir oyuncu 100Rr'da oynayan bir oyuncudan normal olarak kendini üstün görecektir, fakat turnuva arenasında bu durum öyle değil. Ben çok gördüm immortal eloda oynayıpta Diamond'lara yenilen kişileri. Hatta bunun büyük bir önreğide Team demiral oyuncularının elmas ve Immo'lardan oluşan takımlara yenilmesi gibi.
Sana en büyük tavsiyem FACEIT'de kendini göstermendir, emin ol FPL'e girebilecek kadar yeterliyesen takımsız ve parasız kalmazsın. FPL'de oynayıpta e-sporcu olmayanlar bile çoğu e-sporcudan iyi paralar kazanıyor.