Kuramazsınız, kurdurabilirsiniz. Bugünün şartlarında elle tutulabilir bir proje 10.000-15.000₺ civarından başlar. Dikkatinizi çekerim elle tutulabilir diyorum. Benim için veri güvenliği önemsiz, hash önemsiz, sitemde bir tane token olmasın sorun olmaz, rce problem değil diyorsanız 4000-5000₺ civarına basit işler bulabilirsiniz. Bu bahsettiğim ücretler sadece site bu arada, bunun vergilendirmesi, sanal POS başvurusu cart curt var. E-ticaret sitesi çok meşakatli bir iş. YouTube'daki “3 videoda e ticaret sitenizi yapın!” başlıklı videolar gibi değil maalesef. Millet ücretleri abartı bulabilir fakat arkasında müthiş bir emek yatıyor.
Size vereceğim en büyük tavsiye shopify olur.Bütçe hemen hemen tahmin ettiğim gibi. Peki bütçeyi biraz daha ürünlerime ve tanıtıma saklayıp WordPress'le veya alternatifleriyle bir şeyler çıkartabilir miyim? En büyük önceliğim güvenlik şu an için.
En mantıklısı wordpress altyapısıyla bir yapı oluşturmanız, e-ticaret siteniz trafik aldığında uzun vadede wordpress ile istediğiniz performansı alacağınızı düşünmüyorum. Fakat başlangıç aşamasında wordpress ile başlayabilirsiniz. İleri seviye için ideasoft olur, ticimax olur, eticex olur bu firmalardanda hazır bir paket kullanımı sağlayabilirsiniz. Mevcut durumda ben performans amaçlı Eticex.com'dan hizmet alıyorum diğer firmalar ilede uzun vadede yıllardır çalıştım. Fiyat performans düşünüyorsanız başlanğıç için wordpress en mantıklısı.Bütçe hemen hemen tahmin ettiğim gibi. Peki bütçeyi biraz daha ürünlerime ve tanıtıma saklayıp WordPress'le veya alternatifleriyle bir şeyler çıkartabilir miyim? En büyük önceliğim güvenlik şu an için.
Back-End bilmeyen biri olarak güvenli bir e-ticaret sitesi kuramazsınız. E-ticaret sitesi normal bildiğimiz sitelerden çok daha fazla emek ister.
Kendin yapamazsin.
Guvenlik konusunda super endiseleniyorsan:
1) ecom tabanini sana kuracak bir sirket bulur ve guvenlik ile ilgili endiselerini bildirirsin, onlar da sana "garanti" ederler. Hash'lerin, 2048 bit Encryption'larin havada uctugu jargonlarla gelirler.
2) bir guvenlik sirketiyle anlasir, kendi web sitene penetration test yaptirirsin. Bulgulari 1. adimdaki sirkete iletip duzeltmelerini talep edersin.
3) bir sigorta sirketi ile anlasir, olasi siber kayiplarini belirli bir bilanco ile guvence altina alirsin.
Kesinlikle guvenli web sitesi olmaz, Online olan her şey her an tehdit altindadir. Sadece yumurtalari ayri sepetlere koyarsin. Bankalar senelerdir ustteki 3 adimi izliyor, sorumlulugu farkli firmalara dagitip A'yi B'ye denetlettirerek bu isten yirtarsin yalnizca.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.