E-ticarete nasıl başlanmalı?

Error 01

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar harçlığımı çıkarmak için Dolap ya da Shopier üzerinden e-ticarete başlamak istiyorum ama nereden başlayacağımı ne yapacağımı bilmiyorum. Örneğin çorap satarak başlasam çorapı nereden toptan almalıyım gibi sorularım var cevaplarsanız sevinirim.

Merhaba arkadaşlar harçlığımı çıkarmak için Dolap ya da Shopier üzerinden e-ticarete başlamak istiyorum ama nereden başlayacağımı ne yapacağımı bilmiyorum. Örneğin çorap satarak başlasam çorapı nereden toptan almalıyım gibi sorularım var cevaplarsanız sevinirim.
Facebookta toptancı grupları var, pazarcılık yapıyorum bende ordan uygun bir şekilde toptan alabilirsin, hem çeşit çeşit ürün var, hemde uygun. Pazarlık yapmayı da es geçme.

Şimdi kardeşim öncelikle bunu alma sat toptancı sitesinden ürünü 3 dolara tedarik edebi...

Şaka bir yana ticaret için minikte olsa bir sermayen olmalı. Satmak istediğin ürünleri Facebook'ta veyahut benzer platformlarda grupları gezerek uygun fiyatlara bulabilirsin veyahut fabrikalara gidip toptan alım yapıp yapmadığını sorabilirsin. Bazı yerler toptan satıp uygun bir fiyata verebilir veyahut devamlı ürün desteği sağlayabilir. Güzel bir pazarlıkla bulabilirsin bence.

Ben e-ticaret ile ilgililenmiyorum ama hisse alıp satabilirsin bu iş e-ticaret gibi hızlı işlemiyo veya borsaya atılabilirsin ama bu işler bence e-ticaretten daha zor o yüzden biraz bu konularda bilgili olmak gerekir şimdiden başarılar...

Şimdi kardeşim öncelikle bunu alma sat toptancı sitesinden ürünü 3 dolara tedarik edebi...

Şaka bir yana ticaret için minikte olsa bir sermayen olmalı. Satmak istediğin ürünleri Facebook'ta veyahut benzer platformlarda grupları gezerek uygun fiyatlara bulabilirsin veyahut fabrikalara gidip toptan alım yapıp yapmadığını sorabilirsin. Bazı yerler toptan satıp uygun bir fiyata verebilir veyahut devamlı ürün desteği sağlayabilir. Güzel bir pazarlıkla bulabilirsin bence.
Facebookta toptancı grupları var, pazarcılık yapıyorum bende ordan uygun bir şekilde toptan alabilirsin, hem çeşit çeşit ürün var, hemde uygun. Pazarlık yapmayı da es geçme.
Teşekkürler başka önerilerinizi de bekliyorum

Peki güvenilirler mi ve 1-2 tane link atabilme şansınız var mı?

Benim bildiğim bir grup ya da daha doğrusu güvenip daha önce alışveriş yaptığım herhangi bir grup yok ki burada paylaşmak muhtemelen de yasaktır. Tavsiyem her gruba katılıp puanı yüksek olan grupta sözü geçen insanlara bakmak olur. Belki bu şekilde dolandırıcıyla dürüst insanı ayırabilirsin. Onun dışında e-ticarete başlayacaksanız kendinize ait bir şahıs şirketi veya gerçekten bir şirket açmayı unutmayın. Çünkü bu işin başlarda çok fazla vergisi olmasa da ilerleyen yıllarda vergi isteyecekler ve şirket olmadan bunu yaparsanız size güzel bir miktar vergi borcu çıkartılabilir. Ayrıyeten iade gelebilecek ürünleri de düşünün. Ondan sonrasında eğer tüm hazırlıklarınız tamsa ürün tedarikine başlayıp satmanızı tavsiye ederim.

Peki güvenilirler mi ve 1-2 tane link atabilme şansınız var mı?
Facebook arama kısmına bulunduğun şehre göre arama yaparsan birçok grup listelenicektir... örnek olarak, "bursa toptan, parekende" gibi vesaire.

Diğer bir konu bu işe gidip öyle bütün var varlığını yatırmamalısın, ufak tefek sermayeyle başla. Atıyorum kıyıda köşede 3-5 lira fazlan vardır, yarısıyla al stokla evin bir yerine. Baktın satışlar güzel gidiyor, para kazanıyorsun, cebine kene giriyor, bu noktada da sana ne lazım? Haliyle daha fazla ürün. İşe girerken ayırdıgın paranın yarısıyla tekrar ürün alıyorsun, tekrar satıyorsun. Böyle gidiyor bu mevzu...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı