Elektronik E-yooso HZ61 Manyetik Switch klavye 958 TL

Arkadaşlar. Klavye geldi. Vallahi çok hoşuma gitti. Tek sorun karanlıkta harfleri göremiyor olmam ama kenarda Akko keycaps'lerim olduğundan sorun yok. Onlarla değiştirieceğim. Ama Switch'in yaylarının geri itme hissiyatı çok güzel bastıktan sonra. Yani çok seri bir şekilde geri zıplatıyor bıraktığınız an. bu da bence avantaj çünkü rapid trigger açtığınızda tuşa basımı bıraktığınız an deaktif olduğundan bir avantaj sağlıyor.

Bunun yanı sıra ayarlaması gayet normal. Yazılımı kolay ve açıklamalı olarak nasıl kullanıldığı da Youtube videolarında var zaten. Biraz çıt gibi ses şekli var bastığınızda ama biraz kasa içi doldurma olsun, Pcb bantlama olsun, switch lube olsun yaptıktan sonra çok daha harika olacaktır diye düşünüyorum.

Poling Rate konusunda 8K olup olmadığını nasıl test edeceğimi hiç bilmiyorum açıkçası ama 1000 MHZ verdiği kesin birkaç programla test ettiğimde. Ve biliyorsunuz ki bir çok custom klavyeler 300 MHZ civarı takılıyor genelde. 8K aktif mi değil mi yazılımdaki menülerde de göremiyorsunuz. o nedenle nasıl test edebilecğeimi bilen varsa bana söylesin.

Bir de kargo direkt ürün kutusu şeklindeydi. Bir zarf bir koruma vs hiç yoktu. Alttan darben almıştı kutusu baya bir ama klavyede hiç bir sıkıntı olmamasına şaşırdım.

Arkadaşlar. Klavye geldi. Vallahi çok hoşuma gitti. Tek sorun karanlıkta harfleri göremiyor olmam ama kenarda Akko keycaps'lerim olduğundan sorun yok. Onlarla değiştirieceğim. Ama Switch'in yaylarının geri itme hissiyatı çok güzel bastıktan sonra. Yani çok seri bir şekilde geri zıplatıyor bıraktığınız an. bu da bence avantaj çünkü rapid trigger açtığınızda tuşa basımı bıraktığınız an deaktif olduğundan bir avantaj sağlıyor.

Bunun yanı sıra ayarlaması gayet normal. Yazılımı kolay ve açıklamalı olarak nasıl kullanıldığı da Youtube videolarında var zaten. Biraz çıt gibi ses şekli var bastığınızda ama biraz kasa içi doldurma olsun, Pcb bantlama olsun, switch lube olsun yaptıktan sonra çok daha harika olacaktır diye düşünüyorum.

Poling Rate konusunda 8K olup olmadığını nasıl test edeceğimi hiç bilmiyorum açıkçası ama 1000 MHZ verdiği kesin birkaç programla test ettiğimde. Ve biliyorsunuz ki bir çok custom klavyeler 300 MHZ civarı takılıyor genelde. 8K aktif mi değil mi yazılımdaki menülerde de göremiyorsunuz. o nedenle nasıl test edebilecğeimi bilen varsa bana söylesin.

Bir de kargo direkt ürün kutusu şeklindeydi. Bir zarf bir koruma vs hiç yoktu. Alttan darben almıştı kutusu baya bir ama klavyede hiç bir sıkıntı olmamasına şaşırdım.
1000 TL'ye çok iyi özellikler günde 5-6 saat FPS MOBA oyunları oynasam alırdım ben de.

Benim klavye de kutuya aynı hasarla geldi ve basma eşiğini 0.1mm yaptığımda başta kendi kendine rastgele tuşlara basıyordu, kalibre edince düzeldi. Kullandığınız keycapleri ve yapacağınız modları detaylandırırsanız ben de kendi klavyeme uygulamak isterim.

Benim klavye de kutuya aynı hasarla geldi ve basma eşiğini 0.1mm yaptığımda başta kendi kendine rastgele tuşlara basıyordu, kalibre edince düzeldi. Kullandığınız keycapleri ve yapacağınız modları detaylandırırsanız ben de kendi klavyeme uygulamak isterim.
Hocam öncelikle en zararsız olan klavye içini dolgulamak ve board arkasını bantlamak. Klavyenin tüm keycaps'lerini çıkarın ama switchler kalsın. Sonra aralardaki vidaları söktüğünüzde klavyenin altındaki plastik ve üzerine hiç bir şey monteli olmayan kısım çıkacak. İşte o kısmın içini makul dderecede dolgu malzemesi ile doldurmak gerekli. Bunun için aşağıdaki sğünger malzemelerden veya benzeri şeylerden yararlanabilirsiniz. Önemli olan tam iç kısmı kadar kestikten sonra vida deliklerine denk gelen kısımları kafi derecede oyabiliri eğer süngerin kalılığı az gelirse 2 3 kat bile yapabilirsiniz. Ama çok da fazla yapmayın ki klavyeyi tekrar vidalarken çok bası uygulamasın elektronik board'a.

1720981261732.png

Bir de kaliteli bir kağıt bant ile PCB arkasını bantlayabilirsiniz aşağıdaki gibi. Normalde bir kat bile gitmek yeterli., ama dilerseniz iki kat atabilirsiniz. Burada da önemli olan çip veya benzeri kısımların üzerini örtmeden bantlamak. Genelde Board üzerinde zaten kabartı şeklinde belli ederler kendilerini.

1720981410043.png
1720981436927.png

Bunlar klavyenin sesini hayli güzelleştirecektir. Bundan sonraki konu artık Switch'lerin ve Stab dediğimiz space tuşunda olduğu gibi metal aksamlı kısımları modlamak.

Stab'lerin mekanizmaları switch'ler gibi çok sıkı tutunmadığı için klavyede sese neden olur. Sadece klavyenin üst kısmına değen çıkıntılarının hemen altına bir yara bandının kumaşı gibi bir şeyle malzeme koymak., yeterli.

1720981560945.png

Bir basit modlama da O-ring takmak olacaktır. Özellikle şeffaf olması ışığı kırmaması açısından önemli.

1720981660086.png

Ama bunlardan en beceri ve emek isteyeni Switch Lube'lamak. Bunun için özel GPL-205g0 denen özel krem ile yapılır ve set halinde satılanlar ile rahatlıkla bir switch'i açıp gerekli yerlerine kremi uygulayabilirsiniz. Nasıl yapıldığına dair birçok video var. Kararında sürüldüğü sürece bir yan etkisi yoktur ve yay veya çınlama sesi gibi şeylerin çoğunu bu sayede giderirsiniz.

1720981770319.png

Size olabildiğince basit bir şekilde anlatmaya çalıştım. Umarım buradaki başka arkadaşların da işine yarar.

Son düzenleme:

Merhaba, ben de ATTACK SHARK K85 aldım manyetik switchli, fakat bu rapid trigger falan nedir onları pek anlayamadım. Açıklar mısın

Merhaba, ben de ATTACK SHARK K85 aldım manyetik switchli, fakat bu rapid trigger falan nedir onları pek anlayamadım. Açıklar mısın
Tabii ki hocam. Klasik switchlerde siz tuşa bastığınızda belli bir mesafe sonrası metaller birbirine girerek devreyi tamamlar ve aktif olur. Yine tuşa basmayı bıraktığınızda tuş yukarıya doğru çıkarken yine belli bir mesafeden sonra bu iletkenlerin bağı kopar.

Manyetik switchlerde ise birbirine temas etmesi gereken iletkenlere gerek yok. Switch üzerindeki mıknatıs ve board üzerindeki alıcı sayesinde mıknatısın mesafesi baz alınarak tuş aktif olur. Yani isterseniz 0i1 mm basınca tuş aktif olur isterseniz 4.0 mm'de. Ayrıca tuşa basmaya bıramanızdan itibaren anında basma durur. İşte bu aşamada klasik switch'lerden çok daha seri komut gönderir ve bunu sizin istediğiniz mesafede yapar. CS veya Valorant gibi oyunlarda strafe denilen yana git ateş et olayında manyetik switch'ler anında yürümeyi bırakırken klasik switch'lerde iletkenlerin bağlantısı kopana kadar devam eder. Aterş ederken de eğer yürüme halindeyseniz halai aşm şaşacaktır. Ama manyetikte siz tuştan elinizi çektiğiniz anda yürüme durduğu için aim şaşmadan ateş etme şansınız artar ve avantaj sağlar size.

Fiyatına göre alınır mı? Kaliteli mi?

Arkadaşlar. Klavyeyi 1.5 aydır aktif kullanıyorum. Çok keyif verici bir klavye. İçine dolgu malzemesi uyguladım ve switch'lerin hepsini yağlayarak keycaps'lere o-ring taktım. Stab'lerin kapağa temas ettiği yerlere de yara bandı uygulayarak sallanmalarını azalttım. Çok hoş oldu diyebilirim. Şu anda 30 wuro limitinin gelmesi ve TR'de muadil ürünlerin 5000 TL civarında olması nedeniyle alan herkes emin olun çok ama çok karlı çıktı bu durumdan.

Arkadaşlar. Klavyeyi 1.5 aydır aktif kullanıyorum. Çok keyif verici bir klavye. İçine dolgu malzemesi uyguladım ve switch'lerin hepsini yağlayarak keycaps'lere o-ring taktım. Stab'lerin kapağa temas ettiği yerlere de yara bandı uygulayarak sallanmalarını azalttım. Çok hoş oldu diyebilirim. Şu anda 30 wuro limitinin gelmesi ve TR'de muadil ürünlerin 5000 TL civarında olması nedeniyle alan herkes emin olun çok ama çok karlı çıktı bu durumdan.
Hocam manyetik switch en ucuz 2900 lira şuan ilki almışsınız adınıza sevindim. 60% olmasa ben de alırdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı