E-YOOSO Z686 klavye nasıl modlanır?

Makaleler
3
Elimde şöyle E-YOOSO Z686 klavye var. Klavye hot swap. Boşta duruyordu, öyle değerlendirmek istedim. Aklımdan Custom klavye yapmak geçti, keycaps switch foam gibi şeylerle modlamak ama mesela foam ve köpük gibi şeyler kaç katmanlı olmalı ve içine foamdan başka şeyler de koyuluyor mu? Değerlendirmek istiyorum bu klavyeyi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-04-10-12-05-01-531_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-04-10-12-05-01-531_com.miui.gallery.jpg
    71,4 KB · Görüntüleme: 38
Elimde şöyle E-YOOSO Z686 klavye var. Klavye hot swap. Boşta duruyordu, öyle değerlendirmek istedim. Aklımdan Custom klavye yapmak geçti, keycaps switch foam gibi şeylerle modlamak ama mesela foam ve köpük gibi şeyler kaç katmanlı olmalı ve içine foamdan başka şeyler de koyuluyor mu? Değerlendirmek istiyorum bu klavyeyi.
Benim bildiğim bir tape mod bide foam mod var. Tape mod için pcb nin arkasına 2-3 kat kağıt bant çekiyorsun. Foam mod için de işte içine köpük,yün hatta oyun hamuru da olur. O tarz şeylerden biriyle dolduruyorsun. Bir de o-ring vardı ama işe yarar mı pek fikrim yok.
Son olarak da işte switch değiştirmek veya lubelamak var, onlar en etkilisi olur.

Tape ve foam modu şu videoda gösteriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hocam her klavye aynı şekilde iç kasa boşluğuna sahip olmadığından kalınlığına biraz siz karar veriyorsunuz. Size tavsiyem önce board arkasını kağıt bant ile modlamanız. Keypcaps olarak kalın PBT olanları tercih etmeniz ama bu tür modeller bazen klavyeden daha pahalı oluyorlar.

Ben genelde kasa içinde kasanın alt yapısına göre keserek kaydırmaz koyuyorum.

1744277282605.png

Hem biraz ağırlık katıyor hem de kasanın içine uygun kestiğinizde gerekirse iki kat da yapabilirsiniz. Sadece çok kalın olmamalı ki board'a alttan baskı uygulamasın. Sonrasında switch lube'lamak olabilir, keycaps'lere şeffaf o-ring takılabilir. Ama bunlar tamamen heves ve tecrübe edilmek için olmalı, yoksa o klavyeye değeceğini sanmıyorum illa size ek bir maliyet çıkaracağından. ma bende bunu göz önünde bulundurup sırf bu işi öğrenmek için klavyeden çok masraf yapmıştımmodlamaya.

Benim bildiğim bir tape mod bir de foam mod var. Tape mod için PCB'nin arkasına 2-3 kat kağıt bant çekiyorsun. Foam mod için de işte içine köpük, yün hatta oyun hamuru da olur. O tarz şeylerden biriyle dolduruyorsun. Bir de o-ring vardı ama işe yarar mı pek fikrim yok.
Son olarak da işte switch değiştirmek veya lubelamak var, onlar en etkilisi olur.

Tape ve foam modu şu videoda gösteriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Foam ve switch ve lubelamak geçiyor benim aklımdan da.

Hocam her klavye aynı şekilde iç kasa boşluğuna sahip olmadığından kalınlığına biraz siz karar veriyorsunuz. Size tavsiyem önce board arkasını kağıt bant ile modlamanız. Keypcaps olarak kalın PBT olanları tercih etmeniz ama bu tür modeller bazen klavyeden daha pahalı oluyorlar.

Ben genelde kasa içinde kasanın alt yapısına göre keserek kaydırmaz koyuyorum.

Eki Görüntüle 2466408

Hem biraz ağırlık katıyor hem de kasanın içine uygun kestiğinizde gerekirse iki kat da yapabilirsiniz. Sadece çok kalın olmamalı ki Board'a alttan baskı uygulamasın. Sonrasında switch lube'lamak olabilir, Keycaps'lere şeffaf o-ring takılabilir. Ama bunlar tamamen heves ve tecrübe edilmek için olmalı, yoksa o klavyeye değeceğini sanmıyorum illa size ek bir maliyet çıkaracağından. Ma bende bunu göz önünde bulundurup sırf bu işi öğrenmek için klavyeden çok masraf yapmıştımmodlamaya.

Vallahi parası vs çok da önemli değil tamamen zevk odaklı yapacağım denemek istiyorum en azından red switchlerin sesi pek güzel gelmiyor ve klavyede de bayağı boşluk var sanırım daha içini açmadım ama tok bir ses istiyorum en azından.

Foam ve switch ve lubelamak geçiyor benim aklımdan da.

Vallahi parası vs çok da önemli değil tamamen zevk odaklı yapacağım denemek istiyorum en azından red switchlerin sesi pek güzel gelmiyor ve klavyede de bayağı boşluk var sanırım daha içini açmadım ama tok bir ses istiyorum en azından.

Bende de ayni klavye var tape ve foam mod yaptım sesi ve hissiyatı ilkine göre tatmin edici kutudan çıkan klavyeye sarılı olan köpüğü kullandım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı