E2180 Sistemi O.C. Olur mu ?

Strunkfield

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Kullandığım eski sistemi güncellemeyi düşünüyorum. Biostar G31D-M7 V.8,2 anakart, GT9400 gpu ve Pentium E2180 işlemcim var. İşlemcinin normal çekirdek hızı 2GHz ve bazı eski forumlarda 2,8 - 3Ghz arasına kadar O.C yapılır diye yorumlar okumuştum. Şuan İntel'in stock fanını kullanıyorum. Sizce SilverStone TD02-Lite alıp O.C mi yapmalıyım yoksa güncel bir ekran kartı mı almalıyım?

Yardımcı olacaklar yok mu arkadaşlar ?

Arkadaşlar eski nesil sistemlere hız aşırtma yapılmaz, bu amaçla boş yere soğutucuya para akıtmanın hiçbir mantıklı tarafı yoktur.
Performans beklentiniz varsa sil baştan yeni bir sistem toplayacaksınız, yeni topladığınız sistem hız aşırtmaya uygun olursa yanına hazır yeni sistem toplamışken iyi de birer soğutucu eklersiniz, işte o zaman hız aşırtma yapılır ve anlamı - performans getirisi olur.

Paranı ekran kartına yatır ancak ileride sana yeter mi yetmez mi düşün, 20 defa ekran kartı değiştiremezsin neticede. 1 defa al, imkanın yettiğince iyi bir kart al çünkü sürekli kullanacaksın o kartı, sistemi yenilesen bile o kart yeni sisteme taşınacak.

Bende öyle düşünüyordum zaten. Elimde eski sistem olduğundan ve yeterli bütçem olmadığından yeni sistem alamıyorum o yüzden yavaş yavaş yenileyeceğim. Msi R9 380 4G almayı düşündüm fakat işlemci ile darboğaz yapar diye almıyorum.

@BilgisayarKurdu E2180 ile R9 380 4G darboğaz yapar mı? R9 380 ile GTX960 ile Performans farkı var mıdır hocam ?

Elbette fark var, R9 380 daha iyi bir grafik yongası. Yeni nesil oyunları o işlemci ile zaten oynaman pek mümkün değil, GTA5 veya FarCry 4 gibi oyunlarda kesinlikle takılmalar olacaktır darboğaz nedeniyle. Aynı zamanda kartın performansından da ciddi oranda düşüşe neden olur.

Diğer oyunları yinede akıcı bir biçimde oynarsın işlemcinin elverdiği, oyun ayarlarında. Yapacak bir şeyin yok, ekran kartı ve PSU ile başla yükseltme işlemine. En mantıklısı şuan için bu şekilde başlamak yükseltmeye.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı