Çözüldü E4500 Windows 7'de setuplar çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

T.arda06

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba. Dün forumdan aldığım olumlu geri dönüşler ile Windows 7 Ultimate 64 Bit kurdum bilgisayarıma. Fakat aynı formattan önce kullandığım Windows 10'da da olduğu gibi programların ve genellikle setupların çoğu ya çalışmıyor veya açılıyor fakat yükleme işleminde hata veriyor. Bu işten hiçbir şey anlamadığım gibi bilgisayarın driverlarını da kuramamış bulunuyorum. Bir tek kablosuz Wi-Fi anteninin driveri yüklendi. Onun dışında runtimelar ve ekran kartı driverım gibi önemli setuplar çalıştırılınca hata veriyor.

Sistem gereksinimlerim şöyle:

• Intel(R) Core(tm)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz 2.20 GHz.
  • RAM 2,00 GB.
  • GeForce GT 630 1 GB.
  • 128 GB SSD.
  • 500 GB HDD.
  • Windows 10 Pro.
  • X64-based PC.

Bu arada daha önceki formatlarda hiç buna benzer bir problem yaşamamıştım.

Çözüm
Ya hocam bu bilgisayardan ve işletim sistemlerinden anlayan birisi gelebilir mi Discord'dan? Ya bilgisayarcımız vardı tanıdık kendim baktım yapamıyorum ona vereyim dedim oda becerememiş. Bu son çare tüm bilgisayarı fabrikadan çıkmışa sıfırlayacağım son çare. Lütfen birisi bana ulaşsın anakart HDD SSD her şeyi sıfırlayacağım sıfırlayabildiğim. Birisi Discord bıraksın veya sesli bir şekilde konuşabileceğim herhangi bir adres isim veya başka bir şey bilmiyorum. Ama çıldırmak üzreyim.

Sorunun ne olduğunu çözdüm. Aslında böyle bir şeyi nasıl hesaba katmadım bilmiyorum fakat ben setupları Windows 10 olan bir PC'den yükleyip Windows 7 de açtığım için setuplar hata veriyordu. Sonra bir arkadaşım sağ olsun flash olmadan kurulum yapmamı sadece kullandığım Wi-Fi cihazının driverını kurmamı istedi. Sonra kurulumu tamamen internet üzerinden ve çoğunluklada driver pack in yardımlarıyla kurdum. Fakat Windows 7 ve 8.1'in destekleri kesilmiş. O yüzden mecburen Windows 10 Pro Lite versiyonu kurdum. Bu forumda bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Bilgi için teşekkürler hocam.

Hocam zaten antivirüsten kurtarır gibime geliyor ama kurtarmazsa durumla siz ilgilenirsiniz. Low Level Format derken ne dediğinizi anlamadım çünkü.
Hocam antivirüs işe yaramadı çünkü kuramadım bilgisayara. Kurulumu çalıştırıyorum fakat yüklemeyi tamamlamıyor. Low level format biraz uğraştırıcı gibi duruyor eğer tüm diskleri formatlar, tertemiz bir kurulum yaptıktan sonra da çalışmazsa birde low level formatı denerim.

Önceki yazışımda da belirtmiştim olmama ihtimali vardı olmamış format denedikten sonra olursa buraya dönüş yaparsın.

Hocam bilgilerinin dair her şey gitmesimi yoksa Low level yapıp hem diski iyileştirip ciddi seviyede hem de virüsü kökten silmek mi? Bence cevap belli 2. her türlü iyi bir de öyle çok uğraştırmıyor kabul uğraşırsın ama değer benim 8 senelik HDD'di böyle ayakta tuttum.

peki hocam bu low level format nasıl yapılıyor? açıkcası daha format ile uğraşamam. ayrıca bilgisayarda önemli bir şeyim de yok. o yüzden normal veya low end fark etmez. ama tekrar usb ye yazma işleriyle uğraşmak istemiyorum o yüzden low level formatı deneyeceğim.

hocam şimdi baktım youtube dan işlevsel bir format fakat ssd lere olmuyor diyor. ben oyunları hdd ye atıp sistemi ssd ye atıyorum fakat tam tersini yapmam gerekir böyle olursa. ayrıca benim 32 gb bir flash belleğim de yok. izlediğim videodaki adam ventoy u kullanarak particion magic yazılımından yapıyordu. sizin bildiğiniz daha iyi bir yöntem varsa lütfen belirtmekten çekinmeyin.

Son düzenleme:

Direkt link vereyim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
buradan izleyin siz HDD kullanmıyor muydunuz SSD ise sakın yapmayın SSD ise normal format ile her şey silinir ama öyle bad sector falan silinmez yani düzeltilmez 32 GB gerek yok 8 varsa yeter başka bir yöntem veremem en kolayı bu zaten.

Ya hocam bu bilgisayardan ve işletim sistemlerinden anlayan birisi gelebilir mi Discord'dan? Ya bilgisayarcımız vardı tanıdık kendim baktım yapamıyorum ona vereyim dedim oda becerememiş. Bu son çare tüm bilgisayarı fabrikadan çıkmışa sıfırlayacağım son çare. Lütfen birisi bana ulaşsın anakart HDD SSD her şeyi sıfırlayacağım sıfırlayabildiğim. Birisi Discord bıraksın veya sesli bir şekilde konuşabileceğim herhangi bir adres isim veya başka bir şey bilmiyorum. Ama çıldırmak üzreyim.

Sorunun ne olduğunu çözdüm. Aslında böyle bir şeyi nasıl hesaba katmadım bilmiyorum fakat ben setupları Windows 10 olan bir PC'den yükleyip Windows 7 de açtığım için setuplar hata veriyordu. Sonra bir arkadaşım sağ olsun flash olmadan kurulum yapmamı sadece kullandığım Wi-Fi cihazının driverını kurmamı istedi. Sonra kurulumu tamamen internet üzerinden ve çoğunluklada driver pack in yardımlarıyla kurdum. Fakat Windows 7 ve 8.1'in destekleri kesilmiş. O yüzden mecburen Windows 10 Pro Lite versiyonu kurdum. Bu forumda bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…