E4600 sistem ile Windows 10'a geçilir mi?

Thential

Hectopat
Evet yukarıda gördüğünüz gibi işlemcim Core 2 Duo E4600 2.4 GHz overclock ile 3 GHz 4 GB RAM ekran kartı Radeon HD 5570 2 GB anakartım 945 gcm S2L ben bu PC ile CS:GO'da 70 80 FPS oynuyorum sizce Win 10'a geçmeli miyim şu an emektar Win 7 kullanıyorum.

Evet yukarıda gördüğünüz gibi işlemcim Core 2 Duo E4600 2.4 GHz overclock ile 3 GHz 4 GB RAM ekran kartı Radeon HD 5570 2 GB anakartım 945 gcm S2L ben bu PC ile CS:GO'da 70 80 FPS oynuyorum sizce Win 10'a geçmeli miyim şu an emektar Win 7 kullanıyorum.

Geçmesine geçilir ama FPS'in azalır Win 7 FPS konusunda Win 10'dan iyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

(1-2 FPS 1, 2 FPS'tir bence)

SSD yoksa Windows 10 işkence olur. Yani sisteminiz fena değil, Windows 10 çalıştırabilir fakat HDD kullanıyorsanız yavaş çalışır.
Geçmesine geçilir ama FPS'in azalır Win 7 FPS konusunda Win 10'dan iyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
.

(1-2 FPS 1, 2 FPS'tir bence)

Bu video çok eski. Bir tane YouTube kanalı 2020 testi yapmış. Windows 7, test edilen istisnasız bütün oyunlarda Windows 10'un gerisinde kalmış.

Video da bu.

SSD yoksa Windows 10 işkence olur. Yani sisteminiz fena değil, Windows 10 çalıştırabilir fakat HDD kullanıyorsanız yavaş çalışır.

Bu video çok eski. Bir tane YouTube kanalı 2020 testi yapmış. Windows 7, test edilen istisnasız bütün oyunlarda Windows 10'un gerisinde kalmış.

Video da bu.

Sistemden sisteme farklılık gösterir ama geneli Win 7 iyi diyor bende de Windows 10 var geri Win 7 geçeceğim.

HDD kullanıyorum. Windows 7'de kalayım mı yoksa Windows 10'a geçmekte bir sorun olmaz mı? Bir de geçersem CS:GO'da FPS düşüşü yaşar mıyım?
Eğer diskinin performansı çok düşmemişse Windows 10 denenebilir. Bazı HDD'li bilgisayarlarda bile Windows 10'un yine ortalama hızda çalıştığını gördüm. Oyun performansı konusuna gelince, sisteminiz eski olduğu için çok az bir FPS kaybı yaşayabilirsiniz. Fakat FPS drop kolay kolay yaşayacağınızı sanmıyorum. Tabii ki sisteminizde ısınma sorunu yoksa.
Sistemden sisteme farklılık gösterir ama geneli Win 7 iyi diyor bende de Windows 10 var geri Win 7 geçeceğim.
Ben tam tersi Windows 7'de sorun yaşıyordum CS:GO'da. Mouse çok takılarak hareket ediyordu. Windows 10 kurunca sorun ortadan kalkmıştı.

Testleri videodan izleyerek inanmam.
Ben laptoplarımda windwos 10'dan 7'ye geçtiğim zaman gerek boşta gerekse yük altında daha iyi performanslar aldım.
İmzamda kayıtlı sistem ile Windows 7 daha performanslı çalışıyor fakat Güvenli olsun diye Windows 10 kullanıyorum.

Eğer diskinin performansı çok düşmemişse Windows 10 denenebilir. Bazı HDD'li bilgisayarlarda bile Windows 10'un yine ortalama hızda çalıştığını gördüm. Oyun performansı konusuna gelince, sisteminiz eski olduğu için çok az bir FPS kaybı yaşayabilirsiniz. Fakat FPS düşmesi kolay kolay yaşayacağınızı sanmıyorum. Tabii ki sisteminizde ısınma sorunu yoksa.

Ben tam tersi Windows 7'de sorun yaşıyordum CS:GO'da. Mouse çok takılarak hareket ediyordu. Windows 10 kurunca sorun ortadan kalkmıştı.

Kristal disk testi yapıp sonuçları buraya atacağım ona göre bir şey söylersen seviniirm.

Kristal disk testi yapıp sonuçları buraya atacağım ona göre bir şey söylersen seviniirm.
Bu arada anakartınızı şimdi gördüm. 945 anakart ile Windows 10'da sürücü sorunu yaşama ihtimaliniz olduğunu da göz önünde bulundurun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı