E5 2620V3 X99 sistem toplanır mı?

283156

Megapat
Makaleler
2
Seneye mart - nisana kadar 1800 TL biriktireceğim ve böyle bir bilgisayar toplayabilir miyim, ne kadar mantıklıdır?

E5 2620 V3 X99 (huanhzi) hız aşırtmayla R5 2600'e yaklaşıyor yanına RX570, GTX 1050, 750 Ti, GTX 950, GTX960, RX460, RX 560 ekran kartlarından birini yanına almayı planlıyorum. Kasa var. Güç kaynağı olarak High Power 500W 80 Plus Bronze eco modelini alacağım ve SSD, HDD'yi de güzelinden alırım. Sizce ne kadar mantıklı?

Para yok biriktircem 14 yaşındayım.
Bende Xeon islemcilere girmeye calistim fakat denemem uzun surmedi. Bence boyle bir sistem almaktansa en azindan Ryzen 3 1200AF ile belirli bir zaman idare edip paranizi tekrar biriktirince daha ust islemci modellerine gecin. Ekran karti secimleriniz cok guzel, o yana bir sorun yok. Kasaniz zaten var ekstradan bir kasa derdiniz olmayacagi icin bence Ryzen 3 1200AF'yi secin.

Seneye mart - Nisan'a kadar 1800 TL biriktireceğim ve böyle bir bilgisayar toplayabilir miyim, ne kadar mantıklıdır?

E5 2620 V3 X99 (huanhzi) hız aşırtmayla R5 2600'e yaklaşıyor yanına RX570, GTX 1050, 750 Ti, GTX 950, GTX960, RX460, RX 560 ekran kartlarından birini yanına almayı planlıyorum. Kasa var. Güç kaynağı olarak High Power 500W 80 Plus Bronze eco modelini alacağım ve SSD, HDD'yi de güzelinden alırım. Sizce ne kadar mantıklı?

Biraz daha biriktir ailen akrabaların koyar biraz. Çıkan parayla da esaslı bir şey alırsın.

Bende Xeon islemcilere girmeye calistim fakat denemem uzun surmedi. Bence boyle bir sistem almaktansa en azindan Ryzen 3 1200 AF ile belirli bir zaman idare edip paranizi tekrar biriktirince daha ust islemci modellerine gecin. Ekran karti secimleriniz cok guzel, o yana bir sorun yok. Kasaniz zaten var ekstradan bir kasa derdiniz olmayacagi icin bence Ryzen 3 1200 AF'yi secin.

Benim için perfonmas önemli ben kendim montaj ve sayre uğraşmak istiyorum.
Biraz daha biriktir ailen akrabaların koyar biraz. Çıkan parayla da esaslı bir şey alırsın.

Biraz zor.

Benim için performans önemli ben kendim montaj vesaire uğraşmak istiyorum.
AMD islemciler anakarta takili mi geliyor? Xeon islemciler asiri ugrasilmasi gereken islemciler. TDP degeri fazladir, asiri isi uretir ve elektrik faturasini yukseltir. Eski kartlarda BIOS mod gerektirir, overclock yapacaksaniz VRM'lerin saglam olmasi gerekir falan filan. Bence hem kendi basinizi hemde ailenizin basini cok yakmadan AMD bir sistem alin, kendiniz yaparsiniz montaji.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı