E5 2699 sistem RTX 4090 Ti ekran kartına darboğaz yapar mı?

Pcdelisi6598

Hectopat
Daha fazla  
Selam herkese kolay gelsin, yakın zamana çift işlemcili E5 2699 V4 sistem toplamayı düşünüyorum. RAM 256 GB 16x8 olacak RTX 4090 Ti gibi yeni nesil bir ekan kartı alsak darboğaz yapmaz mı yaparsa çok mu yapar az mı yapar? Bilen arkadaşlar yönlendirirse memnun olurum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 4090 Ti diye bir ekran kartı yok. 4090 alsanız bile aşırı fazla darboğaz olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
4090 Ti diye bir kart yok ve o fosil işlemciye RTX 4060 bile darboğaz yapar.

Tekli çekirdek gücü 10 sene öncesinden geliyor.

4090 Ti deyince ne anladınız hocam merak ediyorum AMD RX serisi falan mı zannettiniz ve bahsettiğim işlemciyle minning yapılıyor bir araştırın işlemciyi öyle gelin bu işlemciden iki adet olacak sonuçta.

4090 Ti deyince ne anladınız hocam merak ediyorum AMD RX serisi falan mı zannettiniz ve bahsettiğim işlemciyle minning yapılıyor bir araştırın işlemciyi öyle gelin bu işlemciden iki adet olacak sonuçta.

4090 Ti diye bir kart yok ve mining yapıp yapmaman benim ilgi alanım değil. İşlemcileri sayıları darboğaza karşı bir çözüm değildir.

Senin sorduğun soru 4090 Ti isimli karta o random fosil işlemci darboğaz yapar mı ve cevabı ilk mesajda yazdığım gibi.

4090 Ti diye bir kart yok ve mining yapıp yapmaman benim ilgi alanım değil. İşlemcileri sayıları darboğaza karşı bir çözüm değildir.

Senin sorduğun soru 4090 Ti isimli karta o random fosil işlemci darboğaz yapar mı ve cevabı ilk mesajda yazdığım gibi.

4090 Ti diye bir kart olmadığını biliyorum hocam niye bu kadar çok kafaya taktınız RTX 4090 Ti olduğunu biliyorum ve bahsettiğim sistem C612 yongasetine sahiptir iki işlemciyi tek bir işlemci performansında senkronize ettiği bir gerçektir iki fiziksel işlemciden bahsetmekteyim44 çekidek 88 tread iki ayrı işlemci fakat ikisinin de verimliliği birbirlerine denk getiriliyor.

4090 ti nerden satın alacaksınız merak ettim doğrusu. Yok öyle bir kart. O işlemciden 10 tane olsa yine darboğaz yapar.

4090 Ti diye bir kart olmadığını biliyorum hocam niye bu kadar çok kafaya taktınız RTX 4090 Ti olduğunu biliyorum ve bahsettiğim sistem C612 yongasetine sahiptir iki işlemciyi tek bir işlemci performansında senkronize ettiği bir gerçektir iki fiziksel işlemciden bahsetmekteyim44 çekidek 88 tread iki ayrı işlemci fakat ikisinin de verimliliği birbirlerine denk getiriliyor.

Tekli çekirdek gücü önemlidir, 44 çekirdek de olsa 144 çekirdek de olsa ekran kartından ekstra bir verim çıkaramazsın oyunlarda ve GPU render işlemlerinde. i3 12100F bile tekli çekirdekte iki kat daha verimli ondan.

Mining işini soruyorsan o ayrı bir olay, oraya basit bir çift çekirdek de taksan tek işi PC'yi açık tutmak olacağı için önemi yok. Kısaca elindeki o işlemci CPU odaklı render dışında üzerinde 4090 da olsa, 4060 da olsa bir fark yaratmayacak.

Tekli çekirdek gücü önemlidir, 44 çekirdek de olsa 144 çekirdek de olsa ekran kartından ekstra bir verim çıkaramazsın oyunlarda ve render işlemlerinde.

Mining işini soruyorsan o ayrı bir olay, oraya basit bir çift çekirdek de taksan tek işi PC'yi açık tutmak olacağı için önemi yok. Kısaca elindeki o işlemci CPU odaklı render dışında üzerinde 4090 da olsa, 4060 da olsa bir fark yaratmayacak.

Hocam Single Core de iyi performans verebilen bir işlemci olabilirdi ama iyi tasarlansaydı bu işlemcinin 55 MB L3 cache belleği var fakat L1 cache blleği yok veya bazı kaynaklarda yazana göre 32 KB nasıl bir mimariye sahip ise bu işlemci akıllarda soru işareti veriyor işlemci tamamen kaslı fakat önbellek fıs iyi bir L1 önbellekle bugün bile kullanılan hayvani bir güç ele edilebilirdi mimarisi tam bir fiyasko sanırım hocam o zaman RTX 2060 ekran kartı gider mi bu CPU'ya?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı