E5200 ve MSI R7 240 darboğaz yapar mı ?

RecepAliT

Hectopat
Daha fazla  
  • -MSI G31M3-L V2 (MS-7529) anakart
  • -Intel Pentium Dual Core E5200 2.50 GHz (775 LGA) işlemci
  • -DDR2 800 MHz (1x2) RAM
  • -ATI Radeon HD3450 512 MB ekran kartı

Arkadaşlar bu sisteme MSI R7 240 ekran kartı almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı olur mu ? İşlemcim bu ekran kartına darboğaz yapar mı ? Bu ekran kartını anakartım destekler mi ? Bu ekran kartından tam performans alabilir miyim ? Bu ekran kartını aldığımda PSU almam gerekir mi ?
Cevaplarınızı bekliyorum.

Görünüşe göre pek bütçen yok gibi. Gittigidiyor gibi sitelerden 50 Tl'ye sıfır Core 2 Duo 8400 işlemci bulmak mümkün onunla birlikte kullanırsan idare eder. Kendim kullanıyorum memnunum ama bu eski sistemlerle uğraşmak çok can sıkıcı...

Son düzenleme:
Eyvallah kardeşim Aliexpressden Intel core 2 Quad Processor Q9650 işlemci ve Gigabyte GA-P43T-ES3G DDR3 1600 MHz anakartla kullanmayı düşünüyorum sence faydalı olur mu ? Para vermeye değer mi ?

Bütçen varsa en azından bir g4400, h110 anakart, ddr4 ram derim. Yok diyorsan elindekinden çok daha iyidir. Sonuçta çok eski bir işlemci aynı senin durumdaydım ben de ama g4400 seçtim. Pişman değilim upgrade şansım var.

Kardeşim çok teşekkürler. İkinci el 775 pin bir anakart ve işlemciye 400 lira verip resmen boşa para verecektim senin sayende aydınlandım sağol. Bu işlemcinin yanına MSI BAZOOKA anakart ve DDR4 ram aldığım zaman hem daha performanslı olur hem de ileride güncelleme şansım olur. Şu an aklımda BAZOOKA anakart, DDR4 ramler ve Msı R7 240 var. Tavsiyelerin için teşekkürler.

Q9650'yi h150 anakart ile kullanamazsın biliyorsundur ama yine de belirteyim. Seçimin gayet güzel. İleri zamanda da i5 6500 gibi bir işlemci ile upgrade edebilirsin. Ama bir yandan da AMD Zen işlemciler geliyor onlara da bir bak derim.

Q6550'nin h150 anakart ile kullanılmadığını biliyorum. AMD Zen işlemciler konusunda haklısın ama bana intel daha mantıklı geliyor. Tavsiyelerin için çok teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı