E5300 overclock sonuçları

Perfectuse

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar

Ben çok da eski olmasa şu anki bilgisayar dünyasına göre eski bir bilgisayara sahibim. Sistem haliyle performansı biraz kıt bir sisteme sahibim. Süre belli değil ama yakında bir bilgisayar dizmeyi düşünüyorum fakat toplayana kadar ne kadar performans elde edersem o kadar iyi olur. İşlemcime overclock işlemi yapmak istiyorum ve sizin yorumlarınızı merak ediyorum.

Yaptığım İşler; Youtuber ve Normal Kullanıcılara İntro Yapıyorum Kısacası After Effects' de Render işlemi altına sokuyorum bilgisayarı ara ara, Photoshop Cinema4d - VB.NET C# - 1 2 Tane Oyun gibi işlerimi görüyorum bilgisayarda genel olarak.

Yaptığım overclock işleminde gözle görülür bir değer artışı oldu, ve elle tutulur birazda olsa performans artışım oldu diyebilirim.

İşlemcim : Intel Pentium E5300 DualCore , 2600 MHz (13 x 200)

Merak Ettiklerim ;

Overclock işleminden sonra normal veya render işlemlemlerinde işlemcide (sistemde) bir sorun yaşar mıyım?
Bu overclock işlemi işlemcime zarar verir mi ?
Overclock işleminin performansta size göre etkisi az da olsa olur mu?

İşlemcimin O.C'siz orijinal değerleri [ 2.60GHz ]:

199097-00c8e8ba63f4f99e5ca35767c7696f9a.jpg

İşlemcimin O.C'dan sonraki değerleri [ 3.25GHz ]:

199098-d5b91e4f331dcfbffe91c4481d9e43ad.jpg

Isı olarak bilgisayarımın durumu iyi, kasa dışındanda kasa içindeki fanlara dikkat ederek doğru şekilde harici fan soğutması yapıyorum.

Amacım biraz da olsa performans elde etmek ve rahatlamak biraz biraz iyileştirmeye çalışıyorum toplayana kadar yeni bilgisayar.

Recep Abi ve diğer yetkililer, bilen kişiler yorum atarsa çok sevinirim :)

Dosya Ekleri

• eski.png
    eski.png
    17,6 KB · Görüntüleme: 115
  • 577557.png
    577557.png
    14,2 KB · Görüntüleme: 128
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı