E5300 sisteme hangi Android sürüm kurulmalı?

Muhammed AKYÜZ

Femtopat
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
31
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: GIGABYTE G31M-ES2L
İşlemci(CPU): Intel Pentium E5300 2.60 GHz
Ram: 4 GB
Ekran Kartı(GPU): ATI Radeon HD 4600
Disk: Seagate Barracuda 500 GB (HDD)
Disk 2: Seagate Barracuda 80 GB (HDD)
İşletim Sistemi: Windows 8.1 Pro 32bit(x86)
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarım Windows 7 de dahi kasıyor. Ben de çok düşük RAM'lere sahip telefonlar hızlı çalışıyorsa bilgisayar da öyle olur diye düşündüm. Android kurmak istiyorum. Prime OS kurdum güzel ama her uygulama açılmıyor ve Google açıldığı gibi kapanıyordu, bliss OS'ta en yüksek 7.2 çalışıyor onda da kurulum bittikten sonra Gmail gireceğim hata veriyor başa sarıyor olmuyor. Android X86 kurdum uygulama indirdim başlatılmadı hata verdi nasıl bir hataydı hatırlamıyorum. Tek isteğim Online soccer Manager, Kafa Topu 2, Discord, cap cut bu uygulamalar açılsın istiyorum emülatör önermeyin denedim bir sürü zaten Windows 7 kasıyor emülatör de pc çöküyor hangi işletim sistemi kurmalıyım

Sistem özelliklerim.

Anakart: Gigabyte G31M-ES2l
İşlemci: Intel Pentium Dual Core e5300.
RAM: 4 GB.
Ekran kartı: Atı Radeon HD 4600.
 
Bilgisayarım Windows 7 de dahi kasıyor. Ben de çok düşük RAM'lere sahip telefonlar hızlı çalışıyorsa bilgisayar da öyle olur diye düşündüm. Android kurmak istiyorum. Prime OS kurdum güzel ama her uygulama açılmıyor ve Google açıldığı gibi kapanıyordu, bliss OS'ta en yüksek 7.2 çalışıyor onda da kurulum bittikten sonra Gmail gireceğim hata veriyor başa sarıyor olmuyor. Android X86 kurdum uygulama indirdim başlatılmadı hata verdi nasıl bir hataydı hatırlamıyorum. Tek isteğim Online soccer Manager, Kafa Topu 2, Discord, cap cut bu uygulamalar açılsın istiyorum emülatör önermeyin denedim bir sürü zaten Windows 7 kasıyor emülatör de PC çöküyor hangi işletim sistemi kurmalıyım.

Sistem özelliklerim.

Anakart: Gigabyte G31M-ES2l
İşlemci: Intel Pentium Dual Core e5300.
RAM: 4 GB.
Ekran kartı: Atı Radeon HD 4600.

Hocam insanlar bu tarz konulara yeni sistem önerir lakin bütçe çok kısıtlıysa, anakartın desteklediği 775 pin işlemcilerden eğer varsa Quad Core bir 45 nm (Q6600 gibi mesela) işlemciye geçmeniz olacaktır. Sanırım anakart her slotta 2 GB destekliyor çünkü eski anakartlar öyleydi bende bir modelini kullanmıştım ama benimki farklı idi. İşlemciyi Quad Core veya modlu Xeon bulabilirseniz BIOS'ta atarsanız işinizi bir nebze daha iyi görebilir. Eğer hiç paranız yoksa ki zaten bir Quad Core bile 400 500 lira olmuştur. Emulatör de size sıkıntı çıkarabilir.
 
Bilgisayarım Windows 7 de dahi kasıyor. Ben de çok düşük RAM'lere sahip telefonlar hızlı çalışıyorsa bilgisayar da öyle olur diye düşündüm. Android kurmak istiyorum. Prime OS kurdum güzel ama her uygulama açılmıyor ve Google açıldığı gibi kapanıyordu, bliss OS'ta en yüksek 7.2 çalışıyor onda da kurulum bittikten sonra Gmail gireceğim hata veriyor başa sarıyor olmuyor. Android X86 kurdum uygulama indirdim başlatılmadı hata verdi nasıl bir hataydı hatırlamıyorum. Tek isteğim Online soccer Manager, Kafa Topu 2, Discord, cap cut bu uygulamalar açılsın istiyorum emülatör önermeyin denedim bir sürü zaten Windows 7 kasıyor emülatör de PC çöküyor hangi işletim sistemi kurmalıyım

Sistem özelliklerim.

Anakart: Gigabyte G31M-ES2l
İşlemci: Intel Pentium Dual Core e5300.
RAM: 4 GB.
Ekran kartı: Atı Radeon HD 4600.

Bir Linux dağıtımı kurman daha iyi olur. Linux Lite kurabilirsin. Onun haricinde çok daha hafif olan wattos dağıtımını kurabilirsin. Android uygulamaları için de Waydroid'i bir denersin. 2 GB RAM'li @tempestian hocamın eski sisteminde çalışıyordu waydroid. Muhtemelen sende de çalışır.
 
hepinizin önerileri için teşekkür ederim linux kullandım ben çözemedim birde uygulamaları açamıyorum ama Rona kullanıcısının dediğine bakacağım.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı