E5300 sistemin performansını arttırmak

Anakartınız nedir? DDR1 değil de DDR2 olabilir çünkü DDR1'in 2 GB modülleri ya yok ya da çok nadir bulunuyor.
Hocam anakarta nereden bakabilirim o bilgiyi bulamadığım için konuya ekleyemedim.
Pek sanmıyorum ama deneyin.
O sistem için çok zor derim hele DDR1..
Hocam denedik bir nebzede olsa hızlandı diyebilirim uygulamaları ve klasörleri açarken hızlandı biraz.

Tamamdır, o anakart ile maksimum 4 GB RAM kullanabilirsiniz zaten. Arkadaşınız aslında işlemciyi E8400 ya da Q6600 bile yapsa darboğaz düzelir diye düşünüyorum. LoL işlemciye yük binidiren bir oyun olduğundan en azından Q6600 alırsanız sıkıntınız düzelir.

Tamamdır, o anakart ile maksimum 4 GB RAM kullanabilirsiniz zaten. Arkadaşınız aslında işlemciyi E8400 ya da Q6600 bile yapsa darboğaz düzelir diye düşünüyorum. LoL işlemciye yük binidiren bir oyun olduğundan en azından Q6600 alırsanız sıkıntınız düzelir.
Çok teşekkür ederim hocam bu 2 sinden birini alacağız.
2 Sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.
1. Bu 2 işlemciden hangisini almamız daha iyi olur sizce? / 2 side anakarta uygun mudur?
2. Ekran kartının sıcaklığı fanı olmamasına rağmen maksimum 61 dereceleri görüyor yinede ek bir fan almamız gerekir mi?

1. Bu 2 işlemciden hangisini almamız daha iyi olur sizce? / 2 side anakarta uygun mudur?

Q6600 iyi ikisi arasından. Anakartınıza da uyumlu ikisi de.

2. Ekran kartının sıcaklığı fanı olmamasına rağmen maksimum 61 dereceleri görüyor yine de ek bir fan almamız gerekir mi?

Fan almanıza gerek yok çünkü tasarlayan kişiler de fazla ısınmayacağını bilerek fan koymamışlardır :) Q6600, piyasada 80 ila 100 TL arasında bulunabiliyor.

Q6600 iyi ikisi arasından. Anakartınıza da uyumlu ikisi de.

Fan almanıza gerek yok çünkü tasarlayan kişiler de fazla ısınmayacağını bilerek fan koymamışlardır :) Q6600, piyasada 80 ila 100 TL arasında bulunabiliyor.

Çok teşekkür ederim hocam. Sizi de uğraştırdım, kusura bakmayın 😄

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim hocam. Sizi de uğraştırdım, kusura bakmayın 😄

Estağfurullah hocam, uğraşmak için buradayız :) İmzamda yazan bir ayrıntıyı sorununuz çözüldüyse unutmadan yapın hocam sadece :)

Estağfurullah hocam, uğraşmak için buradayız :) İmzamda yazan bir ayrıntıyı sorununuz çözüldüyse unutmadan yapın hocam sadece :)
Çözüm olarak işaretledim hocam tekrardan çok teşekkür ederim iyi akşamlar.
Hocam tekrardan merhabalar cevabınızı çözüm olarak işaretlememe rağmen konu çözüldü olarak görünmüyor bunu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleme:
Hocam tekrar merhabalar cevabınızı çözüm olarak işaretlememe rağmen konu çözüldü olarak görünmüyor bunu nasıl düzeltebilirim?

Biraz bekleyin hocam, moderatörler meşguldür fakat içiniz rahat etmezse bir daha gönderirsiniz :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı