E5400 Sisteme montaj ve oyun yapma programları için yükseltme önerisi

Bütçe
olabilicek en düşüğü

EnsarTpl

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar şu anki bilgisayarımdan istediğim bazı uygulamaları kullanamıyorum bunun için en az ne kadar para harcayarak hangi donanım bileşenlerini almalıyım. Ve bir SSD'de istiyorum James Donkey JD240 le 240GB 2.5" 3D NAND 510MB-500MB/sn SSD disk olarak düşünüyorum ama daha iyi önerileriniz varsa yazarsanız iyi olur.
Bilgisayar donanımları hakkında büyük bir bilgim yok biraz kendim araştırmaya çalıştım ancak her şey birbirine girdi.

Şu anki bilgisayarım:
Anakart: G31M-ES2l
İşlemci: Pentium(R) Dual-Core CPU E5400 @2.70GHz (2 cpus)
RAM: 3GB DDR2 RAM.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX750.

Kullanmak istediğim uygulamalar ve sistem gereksinimleri.
Adobe Photoshop CC 2019.
Minimum:
  • CPU: Intel or AMD Processor with 64-bit Support, 2 GHz or faster Processor.
  • RAM: 2 GB.
  • HDD: 3.1 GB of Storage space.
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1050 or equivalent.
  • screen resolution: 1280 X 800.
  • network: broadband ınternet connection.
Standart:
  • CPU: Intel or AMD Processor with 64-bit Support, 2 GHz or faster Processor.
  • RAM: 8 GB.
  • HDD: 10 GB of Storage space.
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1660 / NVIDIA Quadro T1000.
  • OS: 64-bit Windows 10, october 2018 Update, version 1809 or later.
  • screen resolution: 720p
  • network: broadband ınternet connection.
Unity oyun motoru 2019.3.0F6:

for development

OS: Windows 7 SP1+, 8, 10, 64-bit versions only; macOS 10.12+

CPU: SSE2 instruction set Support.

GPU: Graphics Card with DX10 (shader model 4.0) capabilities.

The rest mostly depends on the complexity of your projects.

additional platform development requirements:​

• iOS: Mac Computer running minimum macOS 10.12.6 and Xcode 9.4 or higher.
  • Android: Android SDK and Java development kit (jdk); IL2cpp scripting backend requires Android ndk.
  • Universal Windows platform: Windows 10 (64-bit), Visual Studio 2015 with C++ Tools component or later and Windows 10 SDK.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
1GB'lık olanı sök ve 2 GB'lık tek modül tak, ardından elimde Xeon işlemciler ve 2 GB tek modül RAM var. Bunları sana satabilirim.
E 5405 işlemci o ekran kartına darboğaz yapmayacaktır anakartına modlu BIOS güncellemesi yapmalısın. Xeon işlemciler bu iş için biçilmiş kaftandır. E5430'a sticker yapıştırılacak o yüzden fiyat uygun.

Anakartınızın revizyonu nedir?

RAM'ler kaç MHz?
CL değeri?

İşlemci olarak Q9650 öneririm.

Sizin bahsettiğiniz bu işlemci istediğim uygulamalar için yeterince güçlümü ya da anakartıma uygunmu hani daha iyi bir sistem için ana kartımı da değiştirmek istiyorum ama attığım mesaj sonradan değiştirilip elimdeki anakart için bir şeyler yapmak istediğimi söylemiş ben olabildiğince yeni nesil DDR4 RAM SSD takmak istiyorum bunun için anakartımı değiştirmem gerekiyor çünkü anakartım DDR2 destekliyor anakartımı değiştirdiğim zaman işlemcimi de değiştirmem gerekecek mi bunu tam olarak anlamadım bu konuda bilginiz varsa destek istiyorum.
1GB'lık olanı sök ve 2 GB'lık tek modül tak, ardından elimde Xeon işlemciler ve 2 GB tek modül RAM var. Bunları sana satabilirim.
E 5405 işlemci o ekran kartına darboğaz yapmayacaktır anakartına modlu BIOS güncellemesi yapmalısın. Xeon işlemciler bu iş için biçilmiş kaftandır. E5430'a sticker yapıştırılacak o yüzden fiyat uygun.

Yaptığın öneri için sağ ol ama ben DDR4 RAM kullanmak istiyorum bunun için ana kartımı değiştirmem gerekiyor ancak ana kartlar hakkınde pek bilgim yok bu konu sonradan farklı bir şeye dönüştü zamanınızı aldım kusura bakmayın.

Hocam soket değiştirecekseniz RAM ve işlemciyide değiştirmeniz gerek.
Güncelleme yapmayacaksanız A320 anakart alınabilir.
5600X işlemcisinden haksediyorum.
@EnsarTpl

Hocam soket değiştirecekseniz RAM ve işlemciyide değiştirmeniz gerek.
5600X işlemcisinden haksediyorum.
@EnsarTpl

Gönderdiğiniz site güvenilir mi? Ve bunların hepsi uyumlu mu?
Ayrıca SSD de almak istiyorum James Donkey JD240 le 240GB 2.5" 3D NAND 510MB-500MB/sn SSD diye düşündüm ama daha iyi bir öneriniz varsa güzel olur zaten sadece oyun motoru ve aobenin birkaç programını kullanacağımdan 240GB yeterli olur diye düşündüm HDD'ye de sahipim zaten.

Bu anakarttan mı bahsediyorsunuz ve güncelleme yapmamak derken neyi kastediyosunuz

Son düzenleme:
Bu anakarttan mı bahsediyorsunuz ve güncelleme yapmamak derken neyi kastediyosunuz?

Hocam güncelleme yapmaktan kastım ileride işlemciyi yenilersiniz işte RAM alırsınız falan.

Gönderdiğiniz site güvenilir mi? Ve bunların hepsi uyumlu mu?

Hocam uyumlu olmasa atmam zaten 😁
Evet güvenilir.

James Donkey JD240 le 240GB 2.5" 3D NAND 510MB-500MB/sn SSD diye düşündüm.

Almanızı önermem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önerim.
Veya.

Hocam güncelleme yapmaktan kastım ileride işlemciyi yenilersiniz işte RAM alırsınız falan.

Hocam uyumlu olmasa atmam zaten 😁
Evet güvenilir.

Almanızı önermem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önerim.
Veya.

Sanırım şimdilik sadece SSD alacağım ve web sitesi yazılımı konusunda ustalaşacağım fiyatlar biraz tuzlu geldi şu aralar durumumuz o kadar iyi değil bu kadar destek verdiğin için gerçekten çok sağ ol
Rica etsem konuyu nasıl sonlandıracağımı anlatır mısınız?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı