E5450 Anakart Uyumu

Hocam 2 tane Ram slotu olduğu için 8 GB Ram kullanamıyorum. Bilgisayardaki şuan bulunan bios 2009 tarihli. MSI'ın sitesinde yayınladığı son bios ise 2010 tarihli. Önce onu yükleyip mi modlamam gerekir? Flasha dosyaları attıktan sonra ne yapacağımı da detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz rica etsem?

Hocam 2 tane Ram slotu olduğu için 8 GB Ram kullanamıyorum.
Bilgisayarında maksimum bellek kapasitesi 8GB görünüyor bu durumda 2 adet 4GB RAM kullanabilirsin toplamda 8GB yapabilmek için. Daha önceki mesajımda belirttiğim linkten bulabilirsin RAM'leri. Anakartın resmi sitesinden de baktım az önce.

Maksimum BELLEK 8GB görünüyor. DIMM slotu 2 slot olduğundan dolayı 4+4GB şeklinde kullanabilirsin.

Bilgisayarında halihazırda bulunan BIOS sürümü hiç önemli değil. Yükseltme yapacağın için önceki BIOS sürümünü tamamen siliyor zaten sistem. Daha sonra Flash belleğe attığın yeni BIOS sürümünü kuruyor.

Hocam attığınız bellekler ve Türkiye'de satılan DDR2 4 GB ramler AMD destekli. İntel tabanlı sisteme takınca 2 GB olarak gözüküyor. İntel desteği sağlamıyorlar. Aliexpress'te 4 GB DDR2 İntel desteği sağlayan belleklerin fiyatı ise oldukça fazla.

İndirdiğim dosyayı flash belleğe attıktan sonra bios ayarlarına girip internetteki adamları izlemem gerekiyor değil mi, ekstra bir şey yapmaya gerek yok?

Başka bir şey yapmana gerek yok evet. EzFlash ile güncellemeni yaptıktan sonra kullanmaya devam edebilirsin. Bilgisayarının güncelleme esnasında kapanmayacağından emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…