E5450 Anakart Uyumu

Modlu BIOS' u her şekilde kullanacaksınız. İşlemcinizde de mod olması gerekiyor. Her ikiside birbirine modlanmış olması gerekiyor. Birisinin modlu olması yetmiyor yani.
X serisinin TDP değeri yüksek evet. Daha fazla overclock performansı var. Ek soğutma gerektiriyor. En kötü 2 bakır borulu tower soğutucu gibi. İşlemci ısınmasından çok chipset ısınmasına sebep oluyor yüksek TDP değeri. Eğer elinizde stock fan varsa E5450 işlemciyi tercih edebilirsiniz. E5450 CS:GO için oldukça yeterli olacaktır.
Hocam bu iki seçenekten hangisi önerirsiniz? ( SLANQ ve SLBBM )

SLBBM alın. SLANQ serisi işlemciler günlük kullanıcılar içindir. İleride hız aşırtma yaparsanız desteklemeyecektir. SLBBM olanlar daha dayanıklı işlemcilerdir.
Ben bilmeden SLANQ ALMIŞIM 350den sonra mavi ekran veriyo oyunlarda çok pişmanım seçmediğim için bilmiyodum e5450 pubgde darboğaz yapıyor Gpu kullanımı sürekli 60-99 arası değişiyor :(

Voltaj vererek biraz olsun mavi ekrandan kurtulma şansınız var.
Evet özür diliyoeum yanlış bilgi vermişim tam 3.5 Ghz de çalıştırdım 150 voltaj vererek sadece iyi bi soğutucu lazım intel stok fanla pubgde 78derece maksimim gördüm ama stok fan bildiğiniz üzere tam devirde çalışınca kulakları mahvediyor sessiz bi soğutucu öneriniz varmı 100 tl bandında?

Hocam işlemciyi bilgisayarcıya götürdüm ama bilgisayarcıya ben söyledim modlaması gerektiğini. Bilmiyordu yani modlamayı dolayısıyla yapamadık. İşlemciyi direkt taktık çalışıyor, fakat sıcaklık değerleri çok yüksek 90 derece falan ve CS:GO'da max 40 FPS alıyorum oyunda ve droplar oluyor. BIOS modlama işi bana kaldı. Yardımcı olabilir misiniz hocam nasıl modlayabilirim ben bunu daha önce hiç bios modlama yapmadım bu konular hakkında fikrim yok maalesef.

Ekran kartı: GTX 750Tİ
İşlemci: E5450
450W Power
İntel stok soğutucu ( Alüminyüm tabanlı)
Anakart: MSI G31TM P21 (MSI-7529)
Dark Freezer X90 Soğutucu olarak bunu düşünüyorum. Soğutucuya çok para harcamak istemiyorum. Bu soğutucu yeterli olur mu yoksa bunu Dark Freezer x94BL mu almalıyım? OC yapmayı düşünmüyorum.

Hocam işlemciyi bilgisayarcıya götürdüm ama bilgisayarcıya ben söyledim modlaması gerektiğini. Bilmiyordu yani modlamayı dolayısıyla yapamadık. İşlemciyi direkt taktık çalışıyor, fakat sıcaklık değerleri çok yüksek 90 derece falan ve CS:GO'da max 40 FPS alıyorum oyunda ve droplar oluyor. BIOS modlama işi bana kaldı. Yardımcı olabilir misiniz hocam nasıl modlayabilirim ben bunu daha önce hiç bios modlama yapmadım bu konular hakkında fikrim yok maalesef.

Ekran kartı: GTX 750Tİ
İşlemci: E5450
450W Power
İntel stok soğutucu ( Alüminyüm tabanlı)
Anakart: MSI G31TM P21 (MSI-7529)
Dark Freezer X90 Soğutucu olarak bunu düşünüyorum. Soğutucuya çok para harcamak istemiyorum. Bu soğutucu yeterli olur mu yoksa bunu Dark Freezer x94BL mu almalıyım? OC yapmayı düşünmüyorum.
Merhaba öncelikle. BIOS modlamayı bilgisayarcılar pek bilmiyorlar çünkü bu iş biraz modifiye edilmiş arabaya benziyor özel bir iş gibi. Öncelikle kullandığın anakartın tam modelini bilmem gerekiyor. Bunun için anakartın üzerindeki yazıyı buraya eksiksiz şekilde yazabilirsin kasanı açıp. Bununla beraber Dark Freezer X90 yeterli bir soğutucu olur. GTX 750 Ti ile birlikte 40 FPS alman mümkün değil. Birşeyleri eksik yapıyorsun belli. RAM miktarını bilmiyorum onu da belirtirsen memnun olurum. GTX 750 Ti ekran kartın 1 GB mı yoksa 2GB mı?

Merhaba öncelikle. BIOS modlamayı bilgisayarcılar pek bilmiyorlar çünkü bu iş biraz modifiye edilmiş arabaya benziyor özel bir iş gibi. Öncelikle kullandığın anakartın tam modelini bilmem gerekiyor. Bunun için anakartın üzerindeki yazıyı buraya eksiksiz şekilde yazabilirsin kasanı açıp. Bununla beraber Dark Freezer X90 yeterli bir soğutucu olur. GTX 750 Ti ile birlikte 40 FPS alman mümkün değil. Birşeyleri eksik yapıyorsun belli. RAM miktarını bilmiyorum onu da belirtirsen memnun olurum. GTX 750 Ti ekran kartın 1 GB mı yoksa 2GB mı?

Adsız.png

4 GB DDR2 ram var.
MSI 7529 G31 TM P21
GTX 750Tİ 2GB kullanıyorum hocam. Dediğim gibi bios modlama yapamadık, size ocakta da belirttiğim gibi bios modlama işinde en ufak bir fikrim yok ve bios update de anakartın kullanılmaz hale gelmesi gibi risk söz konusuymuş. Bu yüzden çekiniyorum. İşlemci sıcaklığı boşta 85 derece bu yüzden oyunlara çok girmiyorum daha da yükselir diye. Bios modlamadan soğutucu değiştirsem işe yarar mı acaba?

Bu işin açıkçası soğutucu ile yakından uzaktan alakası yok. Yani aslında işlemci ısınmıyor. Orada gösterilen değerler, yani 94-88-94 derece olarak görünen değerler doğru değerler değil. Sizin BIOS modlaması yaptığınızda işlemci ısısı düşecek diye bir olay da yok. Sadece doğru değerleri göreceksiniz. Normalde 775 Pin bir sokette 771 pin bir işlemci kullandığınız için sıcaklık değerlerini okurken yanlış okuyor. Yapılan BIOS modlama işlemi bu yanlış sıcaklık okunuşunun önüne geçiyor. Aslında BIOS update gibi düşünülebilir. İşlemci ile ilgili değerlerde sapmalar saçmalıklar oluşabiliyor onları düzgün seviyeye çekiyor. Bu saçmalıklar yüzünden fan hızı ayarlamasını da yapamıyor bilgisayar zaten. 94 derece çalışan bir işlemci için normalde en üst seviye hızda dönmesi gerekir CPU fan' ın ancak CPU sıcaklığı aslında 94 derece değil ve soğutucu bu sebepten gereksiz yere fazla devir yapıyor. Soğutucu değiştirmenize gerek yok açıkçası OC yapmıyorsanız E serisi işlemciler X serisine göre serin çalışır. Öncelikle doğru BIOS modlaması yaparsanız sorununuzu kökten çözebilirsiniz.
4 GB DDR2 ram var.
MSI 7529 G31 TM P21
GTX 750Tİ 2GB kullanıyorum hocam.
Buradan bahsetmem gerekirse de. Öncelikle anakartınız P serisi yani Prof olarak geçen seri ve 8GB RAM desteği var. Çok bütçesiz değilseniz 2 adet daha 2GB DDR2 RAM alarak toplamda 8GB RAM' e tamamlarsanız çok iyi bir performans alırsınız. CS:GO da dahil olmak üzere bilgisayar toplam RAM miktarının bir kısmını boşta bırakacak ve yokuş aşağı boşta giden araba misali rahatlayacaktır.

Kingston masaüstü bilgisayar ram bellek

Buraya bıraktığım linkten 2 adet DDR2 ve halihazırda kullandığınız RAM frekanslarının aynısından RAM alabilirsiniz. Soğutucu yerine bunları almanızı tavsiye ederim. 2 adet RAM 54 TL gibi bir ücreti olacak.

Bunun dışında,
399346

G31TM-P21 Modlu BIOS' u sistemde mevcut.

Sitesinden F3 ile arama yaparak arama boşluğuna '' G31TM-P21 '' yazıp gerekli BIOS dosyasını indirip Fat32 formatında biçimlendirilmiş USB belleğinizin içine ROM dosyası olarak atmanız gerekecek. Sonrasında adım adım gideriz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı