E5450 ve RX 470 darboğaz yapar mı?

BarbarMen

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba. Arkadaşlar, sistemimi güçlendirmek için RX 470 4G alacağım. Sistemimde Xeon E5450 var. Sizce aşırı darboğaz yapar mı bir süreliğine beni iade eder mi? Sistemime zarar verir mi? Sistemimi detaylı aşağıya yazacağım.

Sistem.
- Xeon E5450 3.00 GHz.
- 2x2 DDR2 4 GB RAM (DDR3 4x4 yapacağım.)
- Gigabyte GA G31M ES2l
- Hiper PS 45 450W PSU.
- 320 GB 5900 RPM HDD (Laptop harddiski)

2007 yılına ait bir işlemci. Çekirdek hızları ve bu çekirdeklerin verimini artıran teknolojilerden 13 yıl geride o işlemci. Sağlam bir darboğaz yaşarsınız. Online veya Single fark etmez.

Sistemime herhangi bir zarar verir mi? Darboğaz yaparsa ne olur? Çok yüksek sistemli oyunlar oynamıyorum genelde oynadığım oyunlar Valorant, CS:GO, PUBG Mobile(emulatör),GTA 5 vb.

Stok E5450; 1080p'de maksimum GTX 750 Ti/GT 1030 seviyesindeki kartları beslemeye ancak yeter, RX 470'i de 1440p veya daha üst çözünürlüklerde kullanmadığınız sürece bariz bir darboğaz sizi bekliyor olur, bu darboğaz olayını da bir nevi karttan tam olarak verim alamama gibi de düşünebilirsiniz. Örneğin; 70-80 FPS alacağınız yerlerde gidip 40-50 FPS alırsınız en kötü, bunun dışında drop takılma vb gibi diğer teknik sıkıntılar buna dahil olmaz. Genel olarak işlemcinin gücünün sınırlandığı noktalarda elde edeceğiniz performans hemen hemen GTX 750 Ti, belki OC'la RX 460 seviyesinde olur. Ayrıca RX 470 için sağlam bir güç kaynağı da şart, tercih edilecek olsa bile o elinizdeki PSU'yu o karta emanet etmenizi önermem. Sonra en basitinden; ısınma, kapanma veya oluşacak olan darboğazdan daha kötü bir performans problem senaryosu vb gibi durumlarla karşı karşıya gelebilirsiniz. Size tavsiyem, ekran kartı alacaksanız maksimum RX 460/GTX 950 gibi modellere yönelin derim, hatta bu kartlar bile bazı oyunlarda fazla gelebilir ancak genel performans iyi olur neticede.

2007 yılına ait bir işlemci. Çekirdek hızları ve bu çekirdeklerin verimini artıran teknolojilerden 13 yıl geride o işlemci. Sağlam bir darboğaz yaşarsınız. Online veya single fark etmez.
E5450 ile yapılan OC sonrası bayağı iyi yerlere gelebiliyor yaşına göre.

İlk başta bayağı bayağı iyi bir soğutucu alacaksınız sonrasında 3.7GHz değerlerine kadar çıkmanız gerekir ama yetmez oyunlardan ayarları yükselterek FPS'den ödün vererek darboğazdan kurtulabilirsiniz.
O.C olmadan kaldıramaz benim düşüncem %50 civarı darboğaz oluşur.

Çok deli darboğaz yapar.

Ben Core2 Quad Q9505 ile RX 460 kullanıyorum. GTA 5'de falan çok deli takılıyor şehir içinde hız yaptığımda. Ama dağa taşa sürdüğümde sıkıntı çıkarmıyor. Çünkü şehir içinde çok fazla nesne var, binalar vs. İşlemci altından kalkamıyor.

Bu LGA 775 soket işlemcilere takılacak en iyi kart HD 7850-7870 falan. Daha üstünü hak etmiyorlar. Ben neden RX 460 aldım? Fiyatı uygun. Kalkıp 2013 model HD 7850'ye 400 lira vereceğime RX 460 aldım 450 liraya.

Ayrıca AMD alacaksan Sapphire alma, Black Screen gibi hataları var. Saç baş yoldurtur. Bence Nvidia al. 750 Ti bu işlemcinin en iyi ekran kartı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı