E5450 vs Q6600

Westronxxd

Hectopat
R7 250 anakartım için sizce hangisi daha uygun Q6600 kullanıyorum ama oyunlarda işlemci yetersiz kalıyor gibi E5450 alsam performans artışı yaşar mıyım?

@Shuichi Tatsuo Bu arada o işlemci sadece 4 çekirdek. Sanal çekirdeği yok adama demişsin ama sen de 1 siteye bakarak yorum yapıyorsun. Biraz daha dikkatli...

@susamcocuk Nasreddin Hoca gibi olacak ama yukarıdaki arkadaş da haklı. Bilmediğin konularda yorum yazma. Santral elektriği ver istersen 2.Nesil i7 performansı bile veremez.

Aliexpress'ten X5460 veya X5470 de alınabilir. O anakarta 2. elden Q8400 falan bakabilirsin genelde ucuza satılıyor ama onun harici Q9400 veya mümkünse Q9500-Q9550 falan öneririm hatta iyi fiyata varsa Q9650'de olabilir ama o anakarta takabileceğin en iyi işlemci X5470. Bir de OC yapılsa LGA 775 işlemciler genelde uçuyor. Mesela benim E2180 ile 2.4 GHz yapınca tekli çekirdekte FX 8350 ile aramda sadece %10 fark var.

Hocam OC desteklemiyor ne yazık ki anakartım Q9400 alsam frekansı nasıl yükseltirim onu düşünüyorum bir bilginiz varsa söyler misiniz lütfen.

4 Core 4 thread değil miymiş benim hatam var.

ark.intel.com sitesinden araştırabilirsiniz işlemcileri. e5450 80w tdp değerine sahip 4 çekirdekli temel hızı 3ghz q6600 işlemci ise 4 çekirdekli 105w tdp değerine sahip 2.40ghz temel hıza sahip. Yani demem o ki kullandığın işlemciden daha serin ve daha hızlı yapıya sahip karar senin

o.c desteklemiyor arkadaşın anakartı bir de cidden çok ısınıyor işlemci. o.c yapmadan pek bir + özelliği yok. Delid işlemlerinde gözüken aynalı asıl işlemci çekirdeğimi denir ne denir ismini bilmiyoyum bu işlemcide ondan 2 tane var o yüzde hem çok güç çekiyor hem de aşırı ısınıyor.

Q9400 ve Q9400 arasında çok bir FPS farkı yok 95W çekiyor iki işlemcide.

Hocam Q9400'ün frekansını nasıl arttırırım alsam?

Hocam Q9400'ün frekansını nasıl arttırırım alsam?

Frekans arttır diye @Elektrikci_Hasan söylemişti ancak tek bir yolu var O'da o.c yapmak olur. Eğer anakart ASUS ise ve Turbo Key desteği var ise oradan yükseltilebiliyor ancak Windows 7 desteği var benim bildiğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…