ayçöreğ

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Aliexpress'ten E5472 işlemci aldım 3.5 haftada geldi, 13 dolara aldım ve taktım her şey gayet güzel yolundaydı fakat bilgisayarı açtığımda 2.15GHz ile çalıştığını gördüm. Eski Pentium 4 E6600 işlemcimi 11.5 ile 3.40GHz'de çalıştırıyordum. Bunda 7.5'e düştü ve maks. 2.55GHz'de çalıştırdım, üstünde voltaj yetmediğinin hatasını aldım. Bu 2.15 ile çalışmasının sebebi ne olabilir, koyduğum resim hız aşırtmalı hali?

fakirim.png

Bu islemcinin carpan sayisi en fazla 7.5 en dusuk ise 6. Bu bir sorun degil, islemci boyle uretilmis. Islemci bostayken fazla elektrik cekmesin diye hizini kendi kendine dusurebilir. Oyun oynadiginda tekrar eski haline donecektir. Her zaman @3.00 GHZ'de calissin istiyorsan BIOS'dan Intel'in SpeedStep teknolojisini kapatabilirsin.

Bu islemcinin carpan sayisi en fazla 7.5 en dusuk ise 6. Bu bir sorun degil, islemci boyle uretilmis. Islemci bostayken fazla elektrik cekmesin diye hizini kendi kendine dusurebilir. Oyun oynadiginda tekrar eski haline donecektir. Her zaman @3.00 GHZ'de calissin istiyorsan BIOS'dan Intel'in SpeedStep teknolojisini kapatabilirsin.
Aliexpress'ten inceledim, bu bilgi doğru değil.
Başlangıç olarak 2.15GHz ile başladığı arkadaş belirtmiş.

Arkadaşın attığı fotoğraf.

konun.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Aliexpress'ten inceledim,bu bilgi doğru değil.
Başlangıç olarak 2.15GHz ile başladığı arkadaş belirtmiş.

Arkadaşın attığı fotoğraf.
Bu bilgi dogru degil derken, hangi bilgiden bahsediyorsunuz ? Arkadasin CPU-Z'den paylastigi ekran goruntusundeki islemcinin orijinal frekansinin 3 GHZ oldugu gorunuyor zaten. Carpanlarin sayisi da belli. Inanmiyorsaniz bu baglantidan kontrol edebilirsiniz.

Temel frekans 3GHz tamam fakat ilk takıldığında neden 2.15GHz ile başlamış olabilir ? Bios'ta SpeedStep olmadığını bana dile getiriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı