Intel Core i7 9700K 5 GHz Reset Sorunu

• Konuyu başlatan CanR6
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.368

CanR6

Megapat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar;

Sistemim imzamda 4.90-5.00 GHz'de reset atıyor.

Anakart: Gigabyte Z390 Aourus Pro

Anakartta 8+4 pin güç girişi var fakat PSU'dan gelen sadece 8 pin güç girişi var 4 pin boşta haliyle Corsair vs 550W 2018 Güç kaynağım var boşta duran 4 pinden dolayı reset atıyor olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Voltaj ve sıcaklık değerlerinden dolayı da oluyor olabilir. Güç kaynağı yeterli mi bilmiyorum ama asıl sorunun eksik olan 4 pinden kaynaklanması bence o kadar olası değil. İyi VRM'lere sahip Z370 anakartlarda 8 pin var ve 5 GHz bir 8700K'yı rahatlıkla besliyorlar.

soğutmada herhangi bir sıkıntı yok ısılar normal 45-50 derece ben intel extreme tuning proğramıyla basic tunning kısmından processor core ratio kısmını 5.00 ghz ye getiriyorum voltaj felan yapmıyorum hiç voltajı intel extreme tuning üzerinden nasıl yaparız gerek varmı voltaj ayarına ?
Seasonic 850W gx serisi güç kaynağım cpu 4+8 pin olarak takılı

Gerek var mı voltaj ayarına?
Eğer program voltajı otomatik olarak ayarlamıyorsa evet var, eğer ayarlıyorsa da bu defa fazla voltaj vermiştir ve fazla ısınıyordur. AIDA64 gibi bir programla işlemciye stres testi yapın ve bir yandan da sıcaklığa bakın. Reset attığında sıcaklıklar 90'ın altı ise muhtemelen voltaj yetmiyordur.

40 Dakikadır Testte reset atmadı voltaj 1.35 intel extreme tuning utility ayarlarınıda paylaştım arkadaşlar ayarlar doğru değilmi ? Soğutucum Cooler Master 212 Black Edition RGB
konu güncel

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-04-04 223938.png
    Ek Açıklama 2020-04-04 223938.png
    101,5 KB · Görüntüleme: 47
  • intel extreme 1.png
    intel extreme 1.png
    53,5 KB · Görüntüleme: 49
  • intel extreme 2 .png
    intel extreme 2 .png
    67,1 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı